Hírek

Felnőtt MK 2. 2020

Felnőtt Magyar Kupaforduló 2.
Tatai Olimpiai Edzőtábor Sportcsarnoka, 2020. november 28–29.

Az idény második felnőtt korcsoportos párbajtőr kupaforduló zajlott a hétvégén a hazai olimpiai létesítményben.
A kiéhezett és erős mezőny küzdelmeiben a pécsivívók is kivették részüket.
A férfiak versenyén 111 vívó lépett pástra, ám a 64-es táblára csak Hardi Ádám jutott, aki a 40. helyen végzett. Ádám a későbbi bronzérmes Kovács (ALBA RÉGIA VK) ellen maradt alul a 64-es táblán 9/15 arányban.
A nők egyéni versenyén Pécsről Miklós Fanni bejutott a legjobb 32 közé, és a 80 versenyző között a 26. helyen végzett.  Fanni szoros küzdelemben jutott tovább a 64-es tábláról, 15/14 arányban nyert Kálmán (INTERFENCING) ellen; majd csatát vesztett 9/15 arányban Pleesz (VASAS SC) ellen. Magda Jázmin az 57. helyen zárt.

A csapatversenyben a PTE-PEAC csak a férfiak versenyén tudott csapatot indítan. A 13 induló csapat között a Farkas Domos, Hardi Ádám, Hesz Krisztián és Merkl Levente alkotta PEAC ezúttal nem jutott a legjobb nyolc közé. A BVSC2 csapata fiatal, ám annál tehetségesebb titánjai ugyan végig hátrányban voltak, a célegyenesben, az utolsó előtti mérkőzésben fordítani tudtak, és két találattal elhúztak. Sajnos a befejezésben csak egy 5/5 arányú együttest sikerült Leventének véghezvinnie, így a mérkőzés vége 45/43 a fővárosi vasutas második csapatának.
A folytatásban a PTE-PEAC a 9. helyért szállt csatába, ezúttal a DANUBIUS RSC ellen, akik a negyedik mérkőzésben vették át a vezetést, és végig meg is őrizték… a 38/45 arányú vereség a 12. helyezést jelentette ezúttal a feket-fehéreknek.

Merkl, Hesz, az edző Patócs Zsolt, Hardi és Farkas – Maszk nélkül, maszkban | fotó: pecsivivas.hu / Patócs Zs.

A csapat még a 8. helyen áll a rangsorban, az Országos Bajnokság kihívása továbbra is megőrizni, vagy javítani ezt a pozíciót. Hajrá PEAC!