Hírek

Jakobi-bronz: Kadét/Junior MK 4.

Kadét és Junior Párbajtőr Válogató – MK 4.
Tatai Olimpiai Edzőtábor Sportcsarnoka, 2020. december 05–06.

A kadét és junior (U15–U17) korcsoportok kupafordulói zajlottak a hazai vívóélet olimpiai felkészülési helyszínén a hétvége során.
A kadét fiúk 98 fős mezőnyében a PTE-PEAC versenyzői közül Farkas Bulcsú a 35. helyen, Gyenis Máté a 46. helyen végzett.
A kadét lányok versenyében csodás eredményt ért el Bokrétás Csaba tanítványa, Jakobi Júlia, aki a 80 fős mezőnyben bronzérmet szerzett. Magda Jázmin a 36. helyen, Herke Réka az 54. helyen fejezték a fordulót.

Az eddigi négy forduló során Jakobi Julcsi háromszor is a legjobb nyolc közé vívta magát! | fotó: pecsivivas.hu


Julcsi a csoportfordulóban négy győzelmet és egy vereséget szerzett. A 64-es táblán Fiar (OVSE) ellen 15/6 arányban nyert, a 32-es táblán Gajzinger (MTK) ellen 15/10 arányú győzelmet szerzett. A legjobb nyolcba jutást a mezőnynél fiatalabb, még csak serdülő korcsoportos Julcsi bravúros győzelemmel vívta ki: ellenfele, a BVSC színeiben versenyző tehetséges kadét, Andrásfi Júlia 10/15 arányban vereséget szenvedett a pécsi párbajtőrözőtől. Julcsi az elődöntőbe jutás során ismételte a 15/10 arányú győzelmet a szintén fővárosi vasutas, eredményes egykori Olimpici-versenyző Demeter ellen. A döntőbe jutásért folytatott asszóban azonban a tábla egyes, későbbi győztes Salamon (ALBA RÉGIA VA) érvényesült, és 15/7 arányban nyert Jakobi ellen. Julcsi a kupasorozat legelső állomását leszámítva mindegyikben döntős helyezést ért el! 

A juniorok versenynapján a fiúk mezőnye 98 vívóval zajlott. A legjobb pécsi eredmény Merkl Levente 13. helyezése; Hardi Ádám ezúttal a 23. helyen, Farkas Bulcsú az 54. helyen végzett.
Levente két szép győzelmet szerzett a táblán, ám a nyolcba jutásért kiélezett küzdelembe került Keszthelyivel (AVA) aki végül ugyan csak egy találattal – 14/15 – de jobb volt Merklnél.    
A 17–18 éves lányok mezőnyében 78 vívó vett részt, Jakobi Julcsi közöttük is versenybe szállt, és dícséretes az a 18. helyezés a több évvel tapasztaltabbak között! Miklós Fanni a 22., Magda Jázmin az 52. helyen fejezték a 4. forduló versenyszámát.