Hírek

Ünnepi díszek az Olimpici GP. 2-ről: arany és ezüst!

Olimpici Grand Prix 2.
Szolnok, 2020. december 11–13.

Az idény második párbajtőr utánpótlás-versenye zajlott Szolnokon a hétvége során. A 11–14 éves korcsoportoknak kiírt Szolnok Kupán gyönyörű eredményeket értek el a pécsivívók: Bagoly Benedek aranyérmet, Jakobi Júlia ezüstérmet, Herke Réka egy hatodik helyezést hozott el a dr. vitéz Szentistvány József Emlékversenyről.

Gyermek (U11–12) korcsoport
Fiúk, 49 induló
Bagoly Benedeknek a csoportfordulóban négy győzelme mellé becsúszott két 5/4-es vereség, de ez nem szegte kedvét, hiszen a 11. rangsorhelyezése ellenére győzelmekkel masírozott végig a táblán.
a 32-es táblán Varró (OVSE) ellen 15/12; a 16-os táblán Donkó (BHSE) ellen 15/13. A legjobb nyolc között Makai (BVSC) szenvedett vereséget a pécsi vívótól 15/12 arányban, majd Beni ugyanezt az eredényt vívta az elődöntőben Oszter-Barcsay (BÉKESSY DEBRECEN) ellen is.

A PTE-PEAC versenyzője a dobogó tetején! Szép volt Beni! | fotó: pecsivivas.hu

A döntőben a korcsoport egyik eredményes vívója, Koch (VASAS SC) várta Benedeket, ám Hesz-Antonovics Dóra tanítványa megállíthatatlan volt: a 15/14-re végződő asszó aranyérmet jelentett a pécsi versenyzőnek!

Leányok, 39 induló
A gyermek leányok versenyén a PTE-PEAC színeit ezúttal egy versenyző, Lippai Diána képviselte, aki a csoportban jól vívott, ám a táblán nem jutott tovább, így a 25. helyen zárta a küzdelmet.


Újonc (U13) korcsoport

Fiúk, 35 induló
Dia testvére, Máté az újoncok között ezúttal a 9. helyen végzett.
A csoportban 6/0 győzelem/vereség arányban vívott, így a 64-es táblán kiemelt volt; a 32-es táblán Főző (VASAS SC) ellen 15/7; ám a 16-os táblán Császár (BVSC) bizonyult jobbnak 13/15.

Kosztor-Nemes Boldizsár a csoportban 3/3 győzelem/vereség arányban vívott, ám a 32-es táblán Szörfi (BVSC) ellen 8/15 arányban maradt alul, így a 18. helyezést érte el.
 

Serdülő (U14) korcsoport

Fiúk, 33 induló
Gyenis Máté a 15. helyen végzett.  Ugyan a csoportforduló nem az elképzelései szerint alakult (2/4 győzelem/vereség), a 32-es táblán Kiss (DANUBIUS RSC) ellen 15/14 arányban sikerült nyernie és továbbjutnia. 
A 16-os tábla azonban “ráfagyott”: a helyi Nagy ellen 3/15 arányban vesztett.

Leányok, 28 induló
Folytatja sikerszériáját Jakobi Júlia, aki korcsoportjában ezúttal ezüstérmet szerzett. A csoportfordulóban szorongatták ugyan, de veretlenül, 6/0 győzelem/vereség arányban végzett, így a 32-es táblán kiemelt volt. 
A 16-os táblán Bogdán (DVE) ellen 15/9; a legjobb nyolc között Buczkó (SZOLNOKI SPORTISKOLA) ellen 15/14; az elődöntőben Nagy (BÉKESSY DEBRECEN) ellen 15/11 arányban nyert Julcsi. A döntőt Gachályi (AVA) ellen vívta, ezúttal a békéscsabai versenyző volt a jobb, 11/15.

Két pécsi az Olimpici Grand Pirx serdülő leány versenyének döntőjében: Julcsi 2., Réka 6. | fotó: pecsivivas.hu


Herke Réka sérülés után tért vissza a versenyzéshez, és sikerült a 6. helyezést elérnie az Olimpici GP-n. A csoportban egyből egy szép 5/1 győzelem/vereség arányt vívott. A 32-es táblán Hajdú (BAJAI VSE) ellen 15/13; a 16-os táblán Gajzinger (MTK) ellen 15/9 arányban nyert Réka, ám a legjobb nyolc között Nagy (BÉKESSY DEBRECEN) állta útját: ha nem veszít 12/15-re, akkor klubtársával, Julcsival vívhattak volna a döntőbejutásért.

Doma Boglárka a 18. helyen végzett: a csoportban 3/3 győzelem/vereség arányban sikerült fejeznie, a 32-es táblán Róbert (BHSE) nyert ellene 15/10-re. 

Gratuláció az éremszerzőknek: Bagoly Benedeknek és edzőjének, Hesz-Antonovics Dórának, valamint Jakobi Julcsinak, Herke Rékának és edzőjüknek, Bokrétás Csabának! 

A maszkon is átsüt az öröm… Jakobi és Herke a főpáston. Szép munka lányok, szép munka Bokrétás Csaba! | fotó: pecsivivas.hu