Hírek

Kadét Junior MK 3.

Kadét és Junior Párbajtőr Válogató – MK 3.
Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 2020. november 14–15.

A hazai versenyek az eredeti ütemterv szerint zajlanak, mivel a Magyar Vívó Szövetség a hazai versenyszezont a biztonsági intézkedések betartása mellett folytatja. 
Az elmúlt hétvége során az U15–U17, tehát a kadét és junior korcsoport kupafordulói zajlottak a hazai vívóélet főhelyszínén. A PTE-PEAC vívói ezúttal érem nélkül tértek haza. Az előző forduló során Jakobi Julcsi a kadétok között szerzett 7. helyezést, ám ezúttal is mindkét versenyben közel jutott a legjobb nyolcba kerüléshez.

A kadét fiúk 94 fős mezőnyében egyetlen pécsi versenyző lépett pástra: Siker Mihály a középmezőnyben végzett, a 41. helyen. A leányok versenyén 65 versenyző mérte össze tudását. A legjobb pécsi a két korosztállyal fiatalabb Jakobi Júlia eredménye, aki a 19. helyen végzett, miután a 16-ért vereséget szenvedett Gálfalvytól (VASAS SC). A 32-be jutott még Doma Zsófia és Imre Luca, előbbi a 26., utóbbi a 27. helyen zárták a versenyt.

Közel száz, pontosabban 92 induló versenyzett a junior fiúk küzdelmeiben, de a 32-be nem jutott be egy pécsi sem: Hardi Ádám a 35., Farkas Domos az 56. helyen végzett.
A vasárnapi lánymezőny ezúttal 77 junior indulót jelentett. Jakobi Júlia a számára a kadétversenynél is komolyabb versenyen is bizonyított: Bokrétás Csaba tanítványa a legjobb juniorok között jutott be a 16-ba.
Lukács (VASAS SC) ellen 15/5-re nyert, Bödecs pedig 15/7 arányú vereséget szenvedett Jakobitól a 16-ba jutás során. A legjobb nyolc közé kerülésben a tapasztalt Tóth (BVSC) állította meg a pécsi párbajtőrözőt 11/6-os végeredmény mellett. Julcsi klubtársa, Imre Luca az 53. helyen zárt.