Hírek Verseny eredmények

„Nemzetközi vizeken” jártak vívóink

A hétvégén rendezték meg a szomszédos Horvátországban a 6. Eszék kupát, melyen minden évben nagy létszámmal vesz részt egyesületünk. Idén sem volt ez másképp.

Viszonylag sűrű programot állítottak össze a rendezők, ugyanis a szombati napon az U11 fiú, lány, U14 fiú lány, U17 fiú lány és a Veterán férfi női versenyszámok kerültek megrendezésre.

U11-es lányoknál Takács Zita képviselte a PEAC színeit, ahol Zita zsinórban a harmadik versenyen állhatott fel a dobogóra. A 26 fős mezőnyben a magyar lányok mellett bolgár, brit, horvát, román és szerb vívókkal kellett szembenéznie, ami igencsak szépen sikerült. A táblán ugyan honfitárs búcsúztatta, de így is a remek 3. helyen fejezte be első nemzetközi versenyét.

U17-es korosztályban 7 fiú és 3 lány versenyzőnk indult. A fiúk versenyszámában Szentpáli Dánielnek sikerült a 8-as döntőbe kerülnie, és az 5. helyet szerezte meg, ami ez azért is bravúros, hiszen Dani még a korosztály fiatalabb tagja közé tartozik. A sikeres (6/6) csoportkör után a táblán csak külföldi vívóval került szembe, ahol végül egy román fiú állította meg menetelését, a legjobb 4-be jutásért.

További eredmények:
5. Szentpáli Dániel
11. Kovácsfi-Till Áron
12. Lippai Máté
13. Nagy-Tószegi Soma
33. Bernhardt Áron
39. Szendelbacher Dénes
43. Gömbös Zsombor

A lányok ugyanebben a korosztályban délután kezdték a versenyt, ahol ketten is a legjobb 8 közé jutottak. Lippai Diána pont klubtársával Machlik Mírával kerül szembe a 8–ba kerülésért, ahol Dia léphetett tovább. Faragó Tamara előbb magyar, majd brit ellenfelét legyőzve került a legjobb 8 közé, ahol viszont egy szintén brit lány állította meg menetelését. A mindkét lány még fiatalok a korosztályban, így reméljük a jövő évi megmérettetésen is hasonló sikerek születnek majd.

További eredmények:
7. Lippai Diána
8. Faragó Tamara
9. Machlik Míra

A veterán (40+) korosztály tartogatta a legtöbb érmet a PEAC számára, ugyanis mind a női, mind a férfi aranyérmet elhoztuk, előbbit Póka Bea révén, aki aznap nem talált legyőzőre, míg a férfiaknál Plazzeriano Gábor bizonyult a legjobbnak, aki szintén 100 %-os mérleggel zárta a versenyt.
A nőknél Gátai Hajnalka és Herke-Fábos Kata jutott még a 8-as döntőbe, ahol Kata a 7, míg Hajni a 8. helyet szerezte meg. A férfiaknál PEAC-os házidöntőre került sor, szintén kiváló vívással Mátyás Pál szerezte meg az ezüstérmet.

További eredmények:
Veterán női:
1. Póka Bea                                                                                                                          
7. Dr. Herke-Fábos Katalin                                                                                        
8. Gátai Hajnalka

Veterán férfi:
1. Plazzeriano Gábor
2. Mátyás Pál
10. Rab Attila
20. Lippai Tibor
22. Dr. Herke Csongor


Vasárnapra az U13-as fiú és lány, valamint az U20-as korosztály küzdelmei jutottak.
A fiatalabbak versenyén Marczi Balabán teljesített a legjobban, aki 7. helyen fejezte be a 36 fős viadalt. Balabán remek csoportkör után a tábla 3. helyéről várta az egyenes kiesést, ahol előbb horvát majd bolgár ellenfelét legyőzve jutott a legjobb 8-ba Sajnos újabb győzelemnek nem örülhetett magyar ellenfelétől kikapott.

További eredmények:
7. Marczi Balabán
25. Király Zalán

A lányok ugyanebben a korosztályban délután léptek pástra, ahol a legjobban Megyeri Alíznak sikerült a verseny, hiszen Alíz ugyancsak a 8-as döntőbe jutott, ott az 5. helyet szerezte meg. Alíz a hibátlan csoportkör után szépen menetelt, két bolgár ellenfelet legyőzve jutott a legjobb 8 közé, viszont a következő körben veresegyházi ellenfele bizonyult jobbnak, így az előkelő 5. helyen fejezte be a vasárnapi versenyt.

További eredmények:
5. Megyeri Alíz
39. Fuchs Léna
41. Forrás Anna

Az U20-as lányok versenyében Machlik Míra állt csupán pástra, aki már szombaton is versenyzett az U17-es korosztályban. Sajnos Mírának a 3/3-as csoportkör után az első tábla asszó jelentette a verseny végét, ugyanis bolgár ellenfele 3 tussal jobbnak bizonyult, így a 25. helyen zárta a versenyt. Szomorúságra azonban nincs okunk, hiszen vívóink értékes nemzetközi tapasztalatokat szerezhettek mindkét versenynapon, amiket remélhetőleg a következő idényben kamatoztatni is tudnak.

Gratulálunk minden versenyzőnknek, és felkészítő edzőiknek!

Hajrá PEAC!