Hírek Verseny eredmények

Vidékbajnokság 2023

Szolnokon rendezék meg a 2023-as évi Utánpótlás Vidékbajnokságot, melyen szép számban vettek részt szakosztályunk vívói.

A péntektől vasárnapig tartó versenyen a törpici korosztálytól a kadét korosztályig rendeztek egyéni és csapatversenyeket, és szinte minden korosztályban akad dobogós helyezése valamelyik PEAC-os vívónak.

A pénteki nap volt a legsűrűbb a versenyszámokat tekintve, hiszen aznap rendezék meg a gyermek fiú és lány, a törpici lány és a kadét lányok versenyét is.
A nap Takács Zitának (törpici) és Megyeri Aliznak (gyermek) sikerült a legjobban, mindkettőjüknek a dobogó 3. fokára sikerült vívniuk magukat a saját korosztályukban. 

Pénteki nap egyéni eredményei:

Gyermek fiú egyéni:
18. Dorn Bendegúz
20. Király Zalán
21. Marczi Balabán

Gyermek leány egyéni:
3. Megyeri Aliz
11. Boda Jázmin
12. Bagoly Adél

Törpici lány egyéni:

3. Takács Zita

Kadét lány egyéni:
14. Lippai Diána

Az egyéni versenyszámok eredmény hirdetése után rögtön elkezdődtek a csapatversenyek. Gyermek fiúk mezőnyében 8 csapat nevezett előzetesen a versenyre. Itt a PEAC csapata első aszójában legyőzte a Danubius RSC vívóit és jutott a legjobb 4 közé. Sajnos innentől kezdve nem termett sok babér a fiúknak, előbb kikaptak az SZVSZSE gárdájától a döntőbe kerülésért, majd a bronzmérkőzésen szenvedtek 1 tusos verséget a Kondoros csapatától és fejezék be a versenyt a 4. helyen.

A gyermek lányok a versenyében 5 egyesület nevezett, és az egyéniben elért jó helyezésük miatt a PEAC csapatának nem kellett vívnia a legjobb 4-be kerülésért. Az elődöntőben az Avangarde együttesét győzték le lányaink, és jutottak be a döntőbe, ahol az újabb győzelem nem sikerül nekik, a Szolnoki Sportiskola csapata jobbnak bizonyult.

Gyermek fiú csapat:
4. PTE-PEAC (Dorn Bendegúz, Király Zalán, Marczi Balabán)

Gyermek lány csapat:
2. PTE-PEAC (Bagoly Adél, Boda Jázmin, Megyeri Aliz)


A szombati napi egy dupla bronzéremmel indult. Az újonc lányok versenyében Papp Nikolett és Varga Judit is bevívta magát az elődöntőbe. Mindketten magabiztosan és összeszedetten vívtak a táblán, egy hajszálon múlt csak hogy nem lett pécsi házidöntő a versenyen.   
A kadét fiúk versenyén érdemes megemlíteni Koszó Brúnó teljesítményét, akinek az első 8-as döntőjét sikerült elérnie azóta, hogy Brazíliából Magyarországra költözött. Végül az 5. helyen fejezte be a vidékbajnokságot, de szomorkodni nincs oka, meglátszik a teljesítményén az elvégzett munka.

Szombati nap egyéni eredményei:

Újonc leány egyéni:

3. Varga Judit
3. Papp Nikolett
10. Faragó Tamara
18. Sörös Eszter
20. Megyeri Aliz
29. Gangel Lúcia

Kadét fiú egyéni:

5. Koszó Brúnó
11. Lippai Máté
12. Nagy-Tószegi Soma
18. Kovácsfi-Till Áron
20. Nyári Koppány
21. Kosztor-Nemes Boldizsár

A délután a csapatversenyeké volt, ahol a mindkét versenyszámban amiben volt versenyzőnk két csapattal álltunk ki.
Az újonc lányoknál mindkét csapatunknak 1 győzelmet és 1 vereséget sikerült begyűjteni. A Sörös Eszter, Gangel Lúcia, Megyeri Aliz összeállítású csapatunk első szójában vereséget szenvedett az Avangarde csapatától a legjobb 4-be kerülésért, majd legyőzte az OMS-Tata csapatát az 5. helyért. 
Az első csapatunk kiemelt volt, így nem kellett vívnia a legjobb 4-be kerülésért. Az elődöntőben egy nagyon szoros 1 tusos vereséget szenvedtek a Szolnoki Sportiskola csapatától, majd a bronzmérkőzésen magabiztosan legyőzték a második csapatunkat korábban legyőző Avangarde együttesét. 

Akárcsak az újonc lányoknál a kadét fiúknál is két csapatot indítottunk. Itt azonban borult a papírforma, ugyanis a PEAC 2 csapata jutott be a legjobb 4 közé, míg a jobb rangsorral bíró PEAC 1 vereséget szenvedett a legjobb 4 közé jutásért. Így a 2-es csapatunkért lehetett izgulni, hogy dobogóra állhassanak. A döntőbe jutás nem sikerült, ugyanis a Szolnok csapata ezúttal jobbnak bizonyult 3 tussal, de a bronzmeccs nekik kedvezett, ahol a Tapolca csapatát legyőzve szerezték meg a bronzérmet. Csapat tagjai: PEAC 1: Lippai Máté, Koszó Brúnó, Nagy-Tószegi Soma   PEAC 2: Kosztor-Nemes Boldizsár, Kovácsfi-Till Áron, Nyári Koppány


Az utolsó napon a serdülő egyéni és csapatversenyekkel zárult a vidékbajnokság, ami számunkra a legfényesebb érmeket tartogatta. 7 versenyzőnk indult (4 fiú, 3 lány) akik közül mindenki éremmel a nyakában térhetett haza Szolnokról. A fiúk versenyében 3-as kerültek be a legjobb 8 közé, Nagy-Tószegi Soma és Szentpáli Dániel egyaránt 3.helyezést értek el, míg Bagoly Benedek 6. lett. A 8-ba jutás ezúttal nem sikerült Bernhardt Áronnak aki 13.helyen zárta az egyéni versenyt. A lányok versenyében szinte teljesen hasonló eredmények születtek, Lippai Diána és Varga Judit egyaránt 3. helyen végeztek, míg Papp Nikolett 5. helyen fejezte be a versenyt.

A serdülő csapatverseny viszont megkoronázta a hétvégénket. Mindkét serdülő csapatunk a dobogó legfelső fokára állhatott, fiú serdülő csapatunk megvédte tavalyi címét míg a lányoknál tavaly ugyanez az összeállítású csapat az újonc korosztályban hozta Pécsre az aranyérmet.

A fiúk csapatunk először a Szolnok 2-es csapatát győzték le , és jutottak a döntőbe, majd a aranyéremért a Danubius csapatánál bizonyultak jobbnak.

A lányok az elődöntőben a Szolnok 2-es csapatát, majd a döntőben a Szolnok 1-es csapatát múlták felül, és szereztek Vidékbajnoki Címet.

Csapat tagjai:

Serdülő fiú: Bagoly Benedek, Berhardt Áron, Nagy-Tószegi Soma, Szentpáli Dániel

Serdülő lány: Lippai Diána, Varga Judit, Papp Nikolett

Gratulálunk minden versenyzőnek, igazán szép és eredményes hétvégét zárt mindenki. Megállásra azonban nincs idő hoszen elkezdődik a felkészülés az előválogatókra és a békéscsabai Olimpici versenyre.

Reméljük hasonlóan szép eredményekkel sikerül zárni azokat a versenyeket is.
Hajrá PEAC”