Hírek Verseny eredmények

Előválogattunk Tatán

A hétvégén már a 2023/24-es idényre gyűjthették versenyzőink a ranglista pontokat, szombaton a kadett vasárnap pedig junior korosztályban.

Tatán az Olimpiai Edzőtáborban rendezték meg az első előválogató versenyeket, kadét és junior korosztályban.

A kadett mezőny legjobb férfi eredményét Szentpáli Dániel (12.) érte el. Dani a csoportkörben 5 győzelmet és 1 vereslget szerzett és ezzel a 11. helyen kvalifikálta magát a táblára. A táblán 2 magabiztos győzelmet aratott -mindkettőt Szolnoki ellenfele ellen-, majd a 8 közé kerülésért vereséget szenvedett a rutinosabb Honvédos ellenfelétől. Dani aki idén még csak serdülő korú, nagyon szépen helytáll az idősebbek között, innnen is gratulálunk neki.
További eredmények:
15. Kosztor-Nemes Boldizsár
16. Lippai Máté
17. Bagoly Benedek
20. Bótor Zerind
29. Nagy-Tószegi Soma

A lányok versenyében Lippai Diána jutott a legtovább, aki a 22. helyen zárta a versenyt. Dia 4 győzelemmel és 2 vereséggel fejezte be a csoportküzdelmeket, amit egy győzelem és egy nagyon szoros egy tusos vereség követett.
További eredmények:
28. Faragó Tamara
49. Papp Nikolett

Vasárnap következtek az idősebbek, azaz a junior korosztály küzdelmei. A fiúk versenyében Farkas Bulcsú jutott a legtovább, ő 12. helyen végzett. 5 győzelemmel és 1 vereséggel zárt csoportküzdelmek után, Bulcsú előbb Győri, majd a Budapesti Vasas versenyzőjét legyőzve jutott a legjobb 16 közé. A következő győzelem sajnos nem sikerült neki, de így sincs oka a szomorkodásra, nagyon szép eredményt sikerült elérnie.
További eredmények:
22. Koszó Brúnó
34. Kovácsfi-Till Áron
57. Lippai Máté
64. Kosztor-Nemes Boldizsár
85. Nagy-Tószegi Soma
92. Siker Mihály

A lányok délutáni versenyére kellett várni a hogy megszülessen a hétvége legjobb PEAC-os eredménye, mégpedig Jakobi Júlia jóvoltából. Julcsi egész napon magabiztos vívásával a bronzérmet szerezte meg. Vereség nélküli csoportkör után a táblán is egészen az elődöntőig menetelt, ahol csak a már felnőtt válogatott Wimmer Dorina tudta legyőzni.
Ezzel az eredménnyel Julcsi bebiztosította helyét a juniorok válogatott keretben. Reméljük az év további része is hasonlóan siekresen alakul számára.
További ertedmények:
15. Machlik Míra
18. Imre Luca
38. Doma Zsófia
46. Machlik Borbála
48. Doma Boglárka
82. Odrobina Zsófia

Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő edzőiknek.
Hajrá PEAC!