Hírek Verseny eredmények

Tripla 6

Hatodik helyen végzett Jakobi Júlia egyéniben, valamint a kadét fiú és kadét lány csapatunk is.

Egy héttel a junior Országos Bajnokság után szombaton és vasárnap rendezék meg a kadét korosztályú vívók Országos Bajnokságát Budapesten a Gerevich Aladár Nemzeti Sportközpontban. A korábbi évekhez hasonlóan idén is hatalmas mezőny – 124 fiú és 113 lány induló- gyűlt össze a két napos versenyre, amin 8 pécsi fiú és 6 pécsi lány is elindult.

A fiúk versenyszáma Kovácsfi-Till Áronnak sikerült a legjobban, Áron a csoportkörben 5 győzelmet és 1 vereséget gyűjtve a 22 helyen kezdte meg a táblamérkőzéseket, ahol első kér ellenfelét is 15-13-as arányban felülmúlva jutott be a legjobb 16 vívó közé. A döntőbe jutás sajnos nem sikerült neki MTK-s ellenfelét nem tudta legyőzni, és végül az előkelő 13. helyen zárta ez egyéni küzdelmeket.    

Pécsi eredmények:
13. Kovácsft-Till Áron
23. Kosztor-Nemes Boldizsár
26. Bótor Zerind
28. Koszó Brúnó
51. Nagy-Tószegi Soma
56. Lippai Máté
66. Szentpáli Dániel
70. Nyári Koppány

Délután következett a lányok versenye. Akárcsak a múlt heti junior versenyen most is Jakobi Júlia vívott a legjobban a csoportmérkőzések alatt. Vereség nélküli csoportkör után a 4. helyen rangsorolva várta az egyenes kieséses szakaszt. A táblán első aszójában magabiztosan 15-6-os győzelmet aratott, majd a 16-ba kerülésért klubtársával Machlik Mírával került össze és szoros 15-14 es győzelmet követően jutott a legjobb 16-ba, ahol DVE-s ellenfelét legyőzve került a 8-as döntőbe. Az újabb győzelem ezúttal nem sikerült Debreceni ellenfele jobbnak bizonyult nála, így a 6. helyen zárta az egyéni Országos Bajnokságot.  

Pécsi eredmények
6. Jakobi Júlia
21. Varga Judit
29. Machlik Míra
30. Lippai Diána
73. Doma Boglárka
104. Faragó Tamara

Jakobi Júlia és mestere Bokrétás Csaba

A remek egyéni eredményeknek köszönhetően, a másnapi csapatversenyeken a fiú csapatunk a 4., a lány csapatunk pedig az 5. helyen rangsorolva kezdték meg a küzdelmeket.

A fiú csapatunk (Bótor Zerind, Koszó Brúnó, Kosztor-Nemes Boldizsár, Kovácsfi-Till Áron) első mérkőzésükön 45-37 es győzelmet arattak az OVSE-Jövő Záloga csapata ellen és vívták be magukat a legjobb 8 közé. Külön örömre ad okot ez a győzelem, mert kadét fiú csapatunknak az elmúlt 6 évben egyszer sem sikerült bejutnia a legjobb 8 közé. A következő mérkőzésen a győzelem Vasas ellen sajnos nem sikerült, így a hátsó ágra kerültek, ahol 45-42 es győzelmet arattak a BVSC vívói ellen, majd 45-43-as vereséget szenvedtek a BHSE 2-es csapatától. A versenyt végül –legjobb vidéki csapatként- a 6. helyen zárták.

Kosztor-Nemes Boldizsár, Kovácsfi-Till Áron, Bótor Zerind, Koszó Brúnó

A lányok csapatának (Jakobi Júlia, Machlik Míra, Lippai Diána, Varga Judit) az első mérkőzésükön a legjobb 8-ba kerülésért a BVSC csapatával kellett vívniuk. Szoros fej-fej melletti aszókat követően 43-42 es győzelmet sikerült aratniuk a hosszabbítás 1 percében adott tussal. Sajnos a legjobb 4-be jutás sem sikerült a BHSE csapata ellen lányaink alulmaradtak. Ugyancsak, mint a fiúk a hátsó ágon előbb egy győzelmet – 45-35 az MTK 2 ellen – és egy vereséget – 45-41 a Vasas ellen – sikerült szerezniük és zárták a versenyt a 6. helyen.

Machlik Míra, Lippai Diána, Varga Judit, Jakobi Júlia
Egyetlen vidéki klubként a fiú és a lány csapatunknak is sikerült a legjobb 8 közé jutás.

Hajrá PEAC!