Hírek Verseny eredmények

Ismét Budapesten álltak pástra vívóink.

Ezúttal az Kulcsár Győző emlékversenyen mérettették meg magukat versenyzőink.

Az Olimpici Grand Prix harmadik állomását a Vasas vívóklub rendezte Budapesten. A Kulcsár Győzőről elnevezett három napos emlékversenyen gyermek, újonc, serdülő és törpici korosztályban indultak el versenyzőink.

A pénteki nap a gyermek korosztályú versenyzőké volt. Mind a fiúk, mind a lányok versenyszámában az eddigi legnagyobb létszámú mezőny gyűlt össze Budapesten, 112 induló a fiúknál és 84 induló a lányok versenyében.  
Gyermek fiú versenyszámban, Marczi Balabánnak sikerült a legjobban a verseny. Balabán 5 győzelemmel és 1 vereséggel zárta a csoportmérkőzéseket, majd a tábla küzdelmek alatt, további 2 győzelmet sikerült szereznie és végül a 25. helyen zárta a versenyt.  
Pécsi eredmények:
25. Marczi Balabán
46. Dorn Bendegúz
59. Király Zalán

A lányok versenyében két pécsi vívó állt pástra. Bagoly Adélnak és Boda Jázminnak is 4 győzelmet és 2 vereséget sikerült szereznie. A táblán a győzelem sajnos csak Adélnak sikerült, Jázmin az első aszójában kikapott és a 39. helyen végzett. Adél első aszójában magabiztosan győzte le ukrán ellenfelét, és jutott a legjobb 32-be. A soron következő ellenfelét nem sikerült legyőznie, és bejutnia
a legjobb 16 közé. Adél végül a 22. lett a népes mezőnyben.
Pécsi eredmények:
22. Bagoly Adél
39. Boda Jázmin

A szombati napon az újonc korosztály versenyszámait rendezték. Akárcsak a pénteki napon itt is rekord indulószámmal zajlott a verseny. A lányok 105 fős mezőnyében 4 pécsi lány mérettette meg magát és Faragó Tamara révén a hétvége első érme is megszületett. Tamara közepes 3-3 –as csoportkör után a táblán szárnyra kapott és sorra győzte le a nálánál jobb rangsorú ellenfeleit, és jutott a legjobb 8 közé. A negyed döntőben sem sokon múlt a győzelem 15-14 es veresége után a 8. hellyel kellett beérnie.
Pécsi eredmények:
8. Faragó Tamara
10. Papp Nikolett
17. Varga Judit
84. Nyári Boróka    

Tamara különösen örül a 8. helyének

A serdülő fiúk 84 fős mezőnyében 3 pécsi fiú indult. Nagy-Tószegi Somának és Szentpáli Daninak is vereség nélküli csoporttal sikerült feljutnia a táblára, és Bagoly Benedeknek is csak 1 veresége volt a 4 győzelem mellé. Dani és Soma is sorra győzte le ellenfeleit és jutottak mindketten a legjobb 8 közé. Az újabb a győzelem sajnos csak Daninak sikerült és jutott a legjobb 4-be, ahol a verseny későbbi győztesétől kapott ki. Szomorkodnia így sincs semmi oka, nagyszerű vívással sikerült a PEAC Vívószakosztály első 2023-as dobogós helyezését hoznia.  
Pécsi eredmények:
3. Szentpáli Dániel
6. Nagy-Tószegi Soma
23. Bagoly Benedek

Dani a harmadik, Soma a hatodik helyet szerezte meg

A vasárnap délután már a serdülő és törpici lányoké volt. Az előbbi verseny Varga Juditnak sikerült a legjobban 5-1 es csoportkör után további 2 győzelmet sikerült szereznie a táblán és a 13. helyével a legjobb pécsi vívóként zárt.
Pécsi eredmények:
13. Varga Judit
17. Lippai Diána
26. Papp Nikolett
44. Faragó Tamara
75. Farkas Laura
84. Nyári Boróka

A törpici lányok versenyében Takács Zita képviselte az egyesületünket. Zitának a csoportkör nagyszerűen sikerült 5 győzelem mellé 1 vereséget szerzett és a 10. helyről várta az egyesnes kieséses szakaszt. A táblán 2 magabiztos győzelem után jutott el a negyeddöntőig, ahol viszont a győzelem már nem sikerült neki. Zita így sem volt elkeseredve, hiszen élete első 8-as döntőjét szerezte meg az Olimpici versenyeken.

Takács Zita és edzője Patócs Zsolt

Hajrá PEAC!