Hírek Verseny eredmények

Hatodik helyen a junior női csapatunk

Budapesten a Junior Országos Bajnokságon indultak el versenyzőink.

A szombati és vasárnapi napokon tartották az egyéni és csapatszámokat a junior Országos Bajnokságon. A férfiak mezőnyében 145, a lányokéban 115 vívó indult a versenyen.

A férfiak versenyén hét vívó képviselte egyesületünket, akik közül Lippai Máténak sikerült a legjobban a hétvége. Máté a csoportkört 2 győzelemmel és 3 vereséggel zárta és jutott fel a táblára, ahol előbb a 45. helyen rangsorolt FTC-s, majd a 20. helyen rangsorolt MTK-s ellenfelét is legyőzte és vívta be magát a legjobb 32 közé. A 16 jutás már sajnos nem sikerült neki és végül a 29. helyen zárta a viadalt.

Pécsi eredmények:
29. Lippai Máté
40. Kosztor-Nemes Boldizsár
41. Farkas Bulcsú
42. Koszó Brúnó
52. Reuter Ákos
83. Kovácsfi-Till Áron
120. Siker Mihály

A lányok délutáni versenyszámában ugyancsak hét vívónk indult el. Nekik a csoportkör jobban sikerült, mint a fiúknak Machlik Borbála a 10., Jakobi Júlia a 12., Imre Luca pedig a 28. helyen kvalifikálta magát a táblavívásra. Az egyenes kieséses szakaszban mindhárom lányunk magabiztosan verte ellenfelét és jutottak be a legjobb 32 közé. A következő körbe jutásért a győzelem sajnos már nem jött össze nekik, mindhárman vereséget szenvedtek.

Pécsi eredmények:
17. Machlik Borbála
18. Jakobi Júlia
25. Imre Luca
68. Doma Zsófia
71. Doma Boglárka
95. Machlik Míra
111. Odrobina Zsófia

A vasárnapi napra maradtak a csapatküzdelmek.

A férfiak versenyére 21 csapat nevezett ahol a pécsi juniorok (Farkas Bulcsú, Koszó Brúnó, Lippai Máté, Reuter Ákos) a 13. helyen zártak. Első mérkőzésükön szoros aszóban maradtak alul a BVSC csapara ellen és kerültek fel a hátsó ágra. Sajnos a vereség meglátszódott a társaságon és egy 45-44 es vereség következett a Tapolca csapata ellen. Ezt követően 45-44 re legyőzték a Szombathelyi vívókat majd utolsó aszóban kikaptak a DVE csapatától.

Koszó Brúnó, Reuter Ákos, Lippai Máté, Farkas Bulcsú

Akárcsak egyéniben a csapatverseny is a lányoknak sikerült jobban. Az egyéni eredmények alapján a 4. helyen rangsorolt Doma Zsófia, Imre Luca, Jakobi Júlia, Machlik Borbála összeállítású csapat első aszójában 45-34 re verte a Ludovika csapatát és jutott a legjobb 8 közé. A 4-be kerülésért a BVSC csapatával vívtak, akik most jobbnak bizonyultak és nyertek 45-34 re. Az 5-8. helyért vívott ágon előbb legyőzték a Debreceni lányokat 45-30-ra, majd hosszabbításig nyúló mérkőzésen kaptak ki 1 tussal a Honvéd Szondi vívóitól és zárták a versenyt a 6. helyen.

Imre Luca, Doma Zsófia, Bokrétás Csaba, Jakobi Júlia, Machlik Borbála