Hírek Verseny eredmények

Budapesten és Pozsonyban versenyeztek vívóink

Január 14-ei hétvégén Budapesten és Pozsonyban mérettették meg magukat a szakoszályunk felnőtt és kadét korosztályú vívói.

Szombaton tartották meg Budapesten a Felnőtt Magyar kupa 3. fordulóját, ahol Klubunkat 3-3 férfi és női versenyző képviselte.
A nők 79 fős mezőnyében Jakobi Julcsi és Doma Zsófia jutott fel a 64-es táblára, sajnos Imre Lucának nem sikerült a továbbjutás a csoportból. A táblamérkőzések során Zsófinak nem sikerült nyerni, a felnőtt válogatott tagjától, Muhari Esztertől szenvedett vereséget, így nem jutott a 32 közé. Julcsi első asszóját megnyerte MTK-s ellenfele ellen -és jutott a legjobb 32 közé-, a következő aszójában viszont a junior válogatott Wimmer Dorina jobbnak bizonyult nála. Julcsi végül a 25. helyen zárta a válogatót.

A férfiak versenyében 120 vívó indult. A csoportkört mindhárom fiú (Koszó Brúnó, Merkl Levente, Siker Mihály) közepes eredménnyel zárta, de ez elég volt nekik hogy bejussanak az egyenes kieséses szakaszba.
A táblavívás során Misi és Brúnó is szoros asszóban szenvedtek vereséget, így sajnos nem sikerült a legjobb 64 közé jutniuk.
Levente viszont ihletett formában vívott. Első aszójában szoros 15-14 es győzelmet aratott BVSC-s ellenfele ellen, majd 15-11 es győzelmet Josef Mahringer osztrák válogatott vívó ellen és jutott a legjobb 32 közé. A 16-ba kerülésért újabb BVSC-s vívót győzött le majd egy újabb nagyon szoros 15-14 es győzelmet követően jutott be a legjobb 8 közé. A legjobb 4 közé jutás már sajnos nem sikerült neki, az olimpiai bronzérmes Rédli Andrástól vereséget szenvedett.
Levente nagyszerű és összeszedett vívással végül a 8. helyen végzett.

Vasárnapi nap rendezték a kadét korosztály európai körversenyének következő fordulóját, Pozsonyban. Pécsről Jakobi Júliának sikerült kvalifikálnia magát a 264 indulós viadalra.
Julcsi 3-3 as csoportkör után a 120. helyről várta a táblamérkőzéseket. Első aszójában magabiztosan verte cseh ellenfelét 15-10 re, a következő körben viszont amerikai ellenfele 15-12 arányban jobbnak bizonyult nála. Julcsi végül a 114. helyen végzett a körversenyen.