Hírek Verseny eredmények

Jól szerepeltek a pécsi vívók a nemeztközi mezőnyben

Farkas Bulcsú Európa-bajnoki részvételt érő helyen zárt a ranglistán, csapatban negyedik lett, míg az Imre Luca, Jakobi Júlia, Herke Réka lány trió is értékes skalpokat gyűjtött a pozsonyi Európa Kupán.

Pozsonyban került sor a kadet korosztály idénybeli utolsó válogató versenyére, melyen a PEAC-os színeket 4 vívó képviselhette. A viadalon férfi párbajtőrben 29 nemzet 286, míg női párbajtőrben 28 nemzet 241 vívója lépett pástra. A mamutmezőnyökben a pécsi párbajtőrözők kiválóan álltak helyt, a fiúk versenyén Farkas Bulcsú a csoportban magabiztos teljesítményt nyújtott 5 győzelme mellé mindössze egy darab egytusos vereség csúszott be. Bulcsú a selejtezős teljesítménye miatt a legjobb 128 közé jutásért nem vívott, majd ezt követően olasz ellenfelét 15-11-re győzte le és jutott a legjobb 64 közé. Sajnos az újabb győzelem a román ellenfél ellen már nem jött össze, Bulcsú így 46 helyen zárt a közel 300 indulós versenyt.

Hesz Krisztián tanítványa ezzel a helyezéssel 5 ponttal megelőzte közvetlen ranglista riválisát, így az eddigi ötödik helyről, az EB részvételt érő 4 helyre ugrott előre (A végleges válogatott keretről a Szövetség elnöksége dönt a szakmai előterjesztés alapján). Bulcsú kontinenstornán való részévtele kapcsán pozitív fejlemény, hogy lehetőséget kapott az első számú válogatottban a csapatviadalon, melyen 4 aszóban jutott szóhoz. Bulcsú csapattársaival a negyedik helyet szerezte meg 36 csapatból.


A lányok szombati viadalán a csoportkört Herke Réka zárta a legjobban 4 győzelemmel és két vereséggel, míg Imre Luca és Jakobi Juli egyaránt két győzelemmel és három vereséggel zárt. A legjobb 128 közé jutásért Herke Rékának nem kellett vívnia, Imre Luca ukrán, Jakobi Júlia francia ellenfelet győzött le. A legjobb 64 közé jutásért Réka orosz ellenfelével szemben maradt alul, míg Luca bolgár, Juli litván ellenfelet győzött le. Sajnos a 32 közé már sem Juli, sem Luca nem jutottak be.

Örömteli, hogy a kadet ranglistán az első tizenötben 4 pécsi zárta az idényt, Jakobi Júlia 7., Herke Réka 9., Imre Luca 12., Doma Boglárka 15. helyen zárt. A 4 lányból Juli, Réka és Bogi jövőre is ebben a korosztályban versenyeznek.

A hétvégén a PEAC veterán versenyzői sem tétlenkedtek a 70+ kategóriában Benedek Dezső 3., az 50+ kategóriában Mátyás Pál 5., Eklics Gábor 8. helyen zárt, Plazzeriano Gábornak a 40+ kategóriában ezúttal nem sikerült döntőbe jutnia, végül a 10. helyet szerezte meg.