Hírek Verseny eredmények

Hetedik a férfi párbajtőrcsapat, kerekesszékes bronzérem

Advent negyedik hétvégéjén került sor a Felnőtt Magyar Vívó Bajnokságra Budapesten. A zártkapus versenyen Somogyvári Imre révén egy bronzérmet, a fiatal párbajtőrözők révén pedig számos értékes helyezést szerzett a PTE-PEAC.

A háromnapos viadal első napján a selejtezőkre és a kerekesszékes versenyszámokra került sor. A kerekesszékes vívók mezőnyében Somogyvári Imre képviselte a PEAC-os színeket. Danka Sándor tanítványa a párbajtőr mellett ezúttal tőrben is elindult, amely kiváló döntésnek bizonyult, hiszen a 8 fős mezőnyben 3. helyen zárt. Párbajtőrben nem sikert a négy kéz jutás, de a megszerezett 7. hely szintén nagyon értékes helyezés. “Imre felkészítését idén Danka Sándor vette át, akivel közösen részt vehettek a Szövetség által szervezett zalaegerszegi edzőtáborban, amely nagy lökést adott versenyzőnknek a felkészülés során. Imre számára a felkészülés során az épp vívóink segítenek, amely segíti a gyerekek szemléletfejlődését, azonban a további fejlődéshez elengedhetetlen, hogy a kerekesszékes vívóink létszámát növelni tudjuk.” – mondta el az eredmény kapcsán Hoffbauer Márk szakosztályvezető.

Somogyvári Imre a 3. helyen zárta a tőrözők Országos Bajnokságát (jobb szélen). Fotó: Törekvés Vívószakosztály (Facebook).

A pénteki napot a férfi párbajtőrözők közel 200 fős mezőnye kezdte meg, a pécsiek közül sajnos ezúttal a csoportkör jelentette a végállomást Mátyás Pálnak és Plazzeriano Gábornak. A sikeres csoportkör után sajnos nem jutott a legjobb 32 közé Farkas Bulcsú és Háder Roland, azonban Hardi Ádám és Merkl Levente sikeresen kvalifikálták magukat a szombati főtáblára. Sajnos a főtáblán mindketten nagyon erős ellenféllel kerültek szembe, Levente a 21., Ádám a 28. helyen zárt.

A lányok is 140 fős versenyben kezdték meg a viadalt, a fiatal vívóink szépen helytálltak, azonban a táblára csak Miklós Fanni, Jakobi Juli, Imre Luca jutottak. A három kisasszony közül a szombati főtáblára már csak Luca kvalifikálta magát, aki végül 26. helyen zárt a versenyt.

A vasárnapi nap a csapatversenyeké volt, férfi párbajtőrben itt is mamutmezőny gyűlt össze a 30 nevezett csapattal. A PTE-PEAC igazi egyetemi csapattal vágott neki a küzdelemnek, hiszen a Merkl Levente az Általános Orvostudományi, Háder Roland az Állam és Jogtudományi, míg Hardi Ádám a Közgazdaságtudományi Kar hallgatója. A csapat negyedik embere Farkas Bulcsú pedig még a középiskolában jeleskedik tanulmányok terén. A csapat az egyéni eredmények alapján a 7. helyen került rangsorolásra, a legjobb 16 közé jutásért a rutinos piliscsabaiakat verték 45-32-re, majd a nyolc közé kerülésért a Balaton Vívóklubbot győzték le 43-39 arányban. A balatoniak elleni győzelem azt jelentette, hogy egyetlen vidéki csapatként jutottak a csapat a legjobb nyolc közé. A két sikert sajnos két vereség követte a legjobb négy közé jutásért előbb a VASAS második csapatától szenvedtek vereséget, majd az első helyosztó mérkőzésen az MTK-tól, azonban a srácok a 7. helyért megvívott mérkőzésen legyőzték a Ferencváros csapatát, mely révén a 30 fős mezőnyben az előkelő 7. helyen végeztek.

Hardi Ádám, Háder Roland, Farkas Bulcsú, Merkl Levente összeállítású csapat a 7. helyen végzett. Fotó: pecsivivas.hu

A Miklós Fanni, Jakobi Júlia, Imre Luca, Doma Boglárka lány csapat sajnos hadilábon állt a szerencsével, hiszen a nyolc közé kerülésért a címvédő tataiakkal kerültek össze, sajnos a győzelem nem jött össze. A 9-16. hely közötti helyosztókat a vírushelyzet miatt nem vívták le, így a csapat rangsor alapján a 10. helyen zárt. A lány csapat azonban minden dicséretet megérdemel hiszen kadet ezüstérmet, junior bronzérmet nyertek. Az érmes és felnőtt csapat tagjai: Jakobi Júlia, Imre Luca (mindhárom alkalom), Miklós Fanni (junior és felnőtt), Herke Réka, Doma Zsófia (kadet), Machlik Borbála (junior), Doma Boglárka (felnőtt).

A versennyel véget ért a hosszú és eredményekben gazdag 2021-es esztendő.