Hírek Verseny eredmények

Varga Judit vitte a pálmát a vívók közül

Advent harmadik hétvégéjén a PTE-PEAC legfiatalabb vívói Szolnokon, míg a veteránok Budapesten mutatták meg tudásukat. A főszerepet a hétvégén a két korosztályban is bronzérmet szerző Varga Judit vállalta magára a pécsi vívók közül.

Az utánpótlás korosztályok legjobb párbajtőrvívói az Olimpici GP keretein belül Szolnokon mérkőztek meg egymással december 10-12. között. A versenyre a PTE-PEAC is erős csapattal érkezett, melyet rögtön a pénteki napon egy Varga Judit révén elért dobogós helyezéssel támasztottak alá. Judit, aki Danka Sándor keze alatt sajátította el a vívás alapjait és jelenleg Hesz Krisztián vezetésével készül a gyermek korosztályban a csoportküzdelmek során nem teljesített magabiztosan, azonban a táblán magára talált, hiszen sorrendeben VASAS-os, Avangarde VSE-s, BVSC-s ellenfelét is magabiztosan győzte le és az elődöntőben is csak szoros küzdelemben maradt alul. A versenyben Sörös Eszter 17., Papp Nikolett a 25. helyen zárt.

Judit (balra) az elődöntőben vív a későbbi győztes Horvát Lottival (OVSE). Fotó: pecsivivas.hu

A szombati nap is hasonló forgatókönyv szerint alakult, hiszen a nap legjobb pécsi eredményét szintén Judit szállította, csak ezúttal az egy évvel idősebbek között! Judit ezúttal kiváló csoportkör után szolnoki, BHSE-s, két MTK-s ellenfelén át jutott a legjobb négy közé, ahol mindössze egy tusos vereséget szenvedett! Hesz Krisztián és Danka Sándor tanítványa így a barvúros harmadik helyen zárt ismét. A többi pécsi lány is kitett magáért: Lippai Diána 14., Fodor Bianka 23., Sörös Eszter 44., Papp Nikolett 61. helyen zárt. Az újonc korosztály férfi versenyzői ezúttal kevésbé voltak a toppon, mint legutóbb Debrecenben Nagy-Tószegi Soma 14., Bagoly Benedek 18., Szentpáli Dániel 21., Bernhardt Áron 52. helyen zárt.

Varga Judit a nagyobb korosztályban is a 3. helyen végzett (jobbról a második). Fotó: pecsivivas.hu

A vasárnapi napon a serdülők mezőnyében a lányok között Lippai Dia 27., míg a fiúk mezőnyében Kosztor-Nemes Boldizsár 23., Lippai Máté 24., Bagoly Benedek 32., Nagy-Tószegi Soma 47., Bernhardt Áron 52. helyen zárt.

A hétvégén az UTE vívótermében rendezték meg a Veterán Magyar Bajnokságot, melyen a legjobb eredményt Varga Tamásné Haraszti Krisztina érte el az 50 év felettiek korosztályában szerzett bronzéremmel. A férfiak 50+-os versenyén Mátyás Pál 7., míg Eklics Gábor 9. helyen zárt. A pécsi vívók korelnöke Benedek Dezső 70+ korosztályban a 5. helyen zárt. A fenti eredménysorból is látszik, hogy a vívás kortalan sport és a PTE-PEAC vívói miden korcsoportban jól szerepelnek.

Varga Tamásné Haraszti Krisztina bronzérmet szerzett a Veteránok Országos Bajnokságán (jobbról az első). Fotó: pecsivivas.hu

A PEAC vívóira 2021-ben még egy viadal vár a felnőtt Országos Bajnokság a jövő héten, melyre a férfiak klasszikus egyetemista csapattal, míg a lányok a kadet ezüstös, junior bronzos csapattal készülnek bízva a minél jobb eredményekben.