Hírek Verseny eredmények

Aranyat, ezüstöt, bronzot és értékes helyezéseket hoztak a PEAC vívói a felnőtt Vidékbajnokságról.

Szolnokon került sor a 2021. év felnőtt Vidékbajnokságára, amelyen a PTE-PEAC vívói egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot szereztek, számos értékes helyezés mellett.

December első hétvégéjén Szolnokon adtak egymásnak randevút a legjobb vidéki vívók, az eseményen a PEAC vívói uralták a párbajtőr versenyszámokat.

A férfiak 64 fős mezőnyében Merkl Levente ezüstérmet nyert. Danka Sándor tanítványa mellett a legjobb nyolc közé jutott Farkas Bulcsú (7.) és Plazzeriano Gábor (8.) is. További pécsi helyezések 12. Hesz Krisztián, 39. Siker Mihály.

Merkl balról az első, Farkas és Plazzeriano jobbról első és második. Fotó: pecsivivas.hu

A lányok 39 fős mezőnyében Miklós Fanni teljesített a legjobban a 6. helyével, társai közül Hajdu Réka 14., Varga Tímea 24. helyen végzett.

Miklós Fanni a 6. helyen zárta a versenyt. Fotó: pecsivivas.hu

Vasárnap a csapatküzdelmekre került sor, ahol a PTE-PEAC férfi gárdája nem talált legyőzőre. A Merkl, Farkas, Siker, Hesz alkotta négyes a Zanshin Se-t 45-21-re, a Debrecent 45-41-re, míg a döntőben az Érdet 45-36-ra győzte le.

Aranyérmes felnőtt férfi csapat: Merkl Levente, Siker Mihály, Hesz Krisztán, Farkas Bulcsú. Fotó: pecsivivas.hu

A lányok csapata Hajdu, Miklós, Varga összeállításban az elődöntőben nem bírt az érdiekkel, a bronzmeccsen azonban magabiztosan legyőzte a szegedieket.

Varga Tímea, Hajdú Réka, Miklós Fanni összeállítású csapat bronzérmet szerzett. Fotó: pecsivivas.hu

A pécsi párbajtőrözőkre még két komoly verseny vár idén, hiszen a harmadik adventi hétvégén a veterán vívók hazai bajnoksága lesz Budapesten, míg a negyedik hétvégén a felnőtt Országos Bajnokság háromnapos küzdelmére kerül sor.