Hírek Verseny eredmények

Bronzos női csapat

A PTE-PEAC női junior párbajtőrcsapata bronzot, míg egyéniben Miklós Fanni nyolcadik helyet szerzett a korosztály Magyar Bajnokságán.

November utolsó hétvégéjén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban adtak egymásnak randevút az ország legjobb junior párbajtőrözői a korosztály Magyar Bajnokságának keretében. A férfiak egyéni versenyében 133 fős mamutmezőny gyűlt össze, melyben a pécsi fiúk szépen helytálltak. Héder Roland 23., Gyenis Máté 28., Siker Mihály 40., Farkas Domos 70., Reuter Ákos 82. helyen végzett. A csapat sajnos kisebb sérülések és az egyetemi vizsgaidőszak közeledte miatt a vasárnapi versenyen már nem indult.

A lányok 110 fős egyéni versenyében Miklós Fanni szerepelt a legjobban, Patócs Zsolt tanítványa a csoportban 5 győzelmet és egy vereséget gyűjtött be. A táblán székesfehérvári, szolnoki és honvédos ellenfelét legyőzve jutott el a legjobb nyolcig, ahol sajnos újabb babér már nem termett neki. A többi pécsi lány is szépen szerepelt, hiszen Imre Luca 20., Machlik Borbála 24., Doma Boglárka 32., Jakobi Júlia 35., Doma Zsófia 43. helyen végzett.

Miklós Fanni a 8. helyen zárt.

A lányok Miklós Fanni, Jakobi Júlia, Imre Luca kezdőhármassal vívták végi az egész napot, mégpedig kiválóan, a legjobb nyolcba jutásért a Debreceni Sportcentrum csapatát 45-24-re győzték le, majd szintén egy debreceni gárdát győztek le a legjobb négyért (45-34). Az elődöntőben sajnos vereséget szenvedtek a mezőnyből kiemelkedő Honvédtól, azonban a bronzéremért magabiztosan 45-34 arányban győzték le a Vasas második csapatát. A csapat tartalékja Machlik Borbála volt.

Felső sor: Bokrétás Csaba, Patócs Zsolt edző. Alsó sor: Jakobi Júlia, Imre Luca, Miklós Fanni

A PTE-PEAC vívóira az elkövetkező 3 hétvégén is számos megmérettetés vár, a szakosztály reményei szerint az adventi időszak további három hétvégéje is érmekben gazdag lesz.