Hírek Verseny eredmények

Ragyogó utánpótláseredmények a pécsi vívóktól

A PTE-PEAC fiatal vívói Budapesten léptek pástra, a VASAS SC által rendezett, háromnapos Kulcsár Győző emlékversenyen. A PEAC-os vívók mindhárom nap döntős helyezésekkel örvendeztettek meg szurkolóikat.

Pénteken a gyermek korosztály (U12) versenyszámait rendezték, a versenyen Faragó Tamara szerepelt a legjobban, hiszen az 58 fős nemzetközi mezőnyben 8. helyen zárt. Hesz Krisztián tanítványa három egyeneskieséses mérkőzést nyert meg, a legjobb négy közé jutásért is mindössze egy tussal maradt alul. Tamara mellett szépen szerepeltek a többiek is, hiszen Sörös Eszter 10., Varga Judit 18., Papp Nikolett 22., Megyeri Alíz 42, Bagoly Adél 56. helyen végzett. A fiúk versenyén szépen szerepelt az első versenyét teljesítő Kállay Benedek, aki végül 53. helyen zárt.

Faragó Tamara 8. helyezést ért el a gyermek női versenyszámban. Fotó: pecsivivas.hu

A szombati napra két férfi döntős helyezés jutott. Bagoly Benedek az újonc fiúk versenyében zárt 5. helyen. Hesz-Antonovics Dóra tanítványa kiváló csoportkör után magabiztosan menetelet a táblán, ahol csak a végső győztes román ellenfele tudta megállítani. Szépen szerepeltek Benedek csapattársai is, hiszen Nagy-Tószegi Soma 12., Bernhardt Áron 18., Szentpáli Dániel 26. helyen zárt. A lányok újonc versenyén Varga Judit 15., Lippai Diána 18., Fodor Bianka 20., Faragó Tamara 37. és az első versenyét szépen teljesítő Bányai Anna 63. helyen végzett.

Bagoly Benedek és büszke edzője, Hesz-Antonovics Dóra. Fotó: pecsivivas.hu

Szintén szombaton került sor a törpicik (U10) fiú versenyére, ahol Marczi Balabán ért el kiváló 5. helyet. Danka Sándor tanítványa két csoportkört és értékes táblagyőzelmeket aratva jutott el a legjobb nyolcig.

Marczi Balabán Szász-Kovács Emese és Imre Géza gyűrűjében. Fotó: pecsivivas.hu

Vasárnap a serdülő fiúk kezdték a versenyt (U14). Közülük a legjobban Lippai Máté szerepelt 7. helyével. Hesz Krisztián tanítványa a legjobb vidékiként zárta a versenyt. A versenyben Bótor Zerind 22., Kosztor-Nemes Boldizsár 24., Bagoly Benedek 37., Szentpáli Dániel 63. helyen zárt. A lányok versenyében Fodor Binaka szerepelt a legjobban a 29. helyével, Lippai Dia a 37., Juhász jana az 51. helyen zárt.

Lippai Máté legjobb vidéki vivóként zárta a versenyt. Fotó: pecsivivas.hu

A vasárnapi női törpici számban indult el először Takács Zita és Fuchs Léna, mindketten nagyszerűen
teljesítették első versenyüket!