Hírek Verseny eredmények

Kilenc döntős helyezés a PEAC-os vívóktól.

A PTE-PEAC fiatal és rangidős vívói egyaránt pástra léptek a hétvégén, mely révén egy ezüstérem, három ötödik hely, két hetedik és három nyolcadik helyet sikerült bezsebelni.

Megkezdődött a 2021/2022-es szezon utánpótlás pontversenye, a Kulcsár Győző által éltre hívott Olimpici torna, melynek első állomását Hajduhadházán tartották. A 3 napos viadalon a PEAC vívói mindennap döntős és érmes helyezésekkel gazdagodtak.
A pénteki napon a gyermek korcsoport lépett pástra. A versenyen Faragó Tamara szerepelt a legjobban a pécsiek közül, a 48 fős nemzetközi mezőnyben 7. helyen zárt. Hesz Krisztián tanítványa budapesti, pécsi és békéscsabai ellenfeleket győzött le a legjobb nyolc közé kerülésért, ahol ukrán ellenfélével már sajnos nem bírt. A korosztályban Varga Judit 19., Sörös Eszter 20., Papp Nikolett 36., Nyári Boróka 37. helyen végzett.

A szombati napon az újonc fiúk 74 indulós verseny Bagoly Benedek szépen csillogó ezüstérmet nyert, míg Szentpáli Dániel a 8. helyen zárt. Benedek érdi, két budapesti (OVSE, BVSC), ukrán és keszthelyi ellenfelet győzött le a döntőig, ahol minimális vereséget szenvedett Honvédos ellenfelétől. Szentpáli Dani két Honvédos és egy MTK-s versenytársat győzött le a legjobb nyolcig, ahol a legjobb négy közé kerülésért a versenyt végül megnyerő Kiss Donáttól szenvedett verséget. A két fiatalembert egyaránt Hesz-Antonovics Dóra készítette fel.

A szombati döntős eredmények tekintetében a lányok sem kívántak elmaradni a fiúk mögött és Fodor Bianka révén egy 7. helyet szereztek meg. Bianka budapesti (TFSE), érdi és MTK-s ellenfelét legyőzve jutott el a nyolcas öntőbe, ahol a versenyt végül megnyerő Honvédos ellenféltől szenvedett vereséget. A korosztályban Lippai Diána 37., Varga Judit 38., Faragó Tamara 70. helyen zárt.

Az utánpótlás seregszemlén a vasárnapi napon is szép eredményeket szállítottak a pécsiek élükön Lippai Mátéval, aki a serdülők 84 fő mezőnyében 5. helyen zárt. Hesz Krisztián tanítvány veretlen
csoportkör után a táblán is jól menetelt, azonban a négy közé kerülésért MTK ellenfele 15-14 arányban legyőzte. A mezőnyben Bagoly Benedek 36., Szentpáli Dániel 43., Bótor Zerind 55. helyet ért el.

A lányok versenyében Lippai Dia 54., míg Fodor Bianka 65. helyet szerezte meg. A legkisebbek mellett a bajai szabadidős versenyen (a ranglista elején lévő nem indulhattak) álltak pásthoz a PEAC vívói. A vívók között ott voltak a kadet Országos bajnokságra készülő fiatalok, valamint a PEAC szabadidős és veterán versenyzői is. A férfiak 60 fős mezőnyében Rab Attila (5.) és
Mátyás Pál (8.) jutott be a legjobbak közé. A viadalon Plazzeriano Gábor 17., Siker Miháy 24., Benedek Dezső 41., Eklics Gábor 44. helyet szerezett.

A hölgyek 36 fős viadalán is két pécsi döntőst köszönthettünk. Póka Bea 5., míg Imre Luca 8. helyen zárt. A mezőnyben Doma Zsófia 10., Varga Tamásné Haraszti Krisztina 11., Varga Tímea 18., Doma Boglárka 19., Machlik Borbála 30. helyen végzett.

A PEAC vívói sűrű időszak elé néznek hiszen a következő hétvégéken a kadet és junior korosztály Országos Bajnokságai kerülnek megrendezésre.