Hírek Verseny eredmények

Jakobi Júlia ismét döntős

Jakobi Júlia ezúttal a kadet női párbajtőrözők hazai válogatóján végzett a nyolcas döntőben.

Nagy létszámú és erős versenyen szerepeltek a hétvégén a PTE-PEAC kadet és junior korú párbajtőrözői. A szombati napon a kadet (U17) korosztály versenye zajlott a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a fiúk 114 fős mezőnyében a legjobban a még serdülő korú Kosztor-Nemes Boldizsár szerepelt a 21. helyével, a legjobb 32 közé jutott még rajta kívül Reuter Ákos (26.). A korosztály legerősebb pécsi versenyzője Farkas Bulcsú sajnos a versenynapon nem találta az eddig rá jellemző magabiztosságát, így végül 53. helyen zárt. A többi, korosztálynál fiatalabb pécsi versenyző is szépen helytállt Lippai Máté 70., Kovácsfi-Till Áron 76., Nyári Koppány 86. , Bótor Zerind 100. helyen zárt.

A lányok 106 fős mezőnyében Jakobi Júlia az 5. helyen zárt, mellyel megtartotta pozícióját a ranglista negyedik helyén. Julcsi kiváló selejtező után magabiztosan menetelt a táblán, majd mindössze egy tusos vereséget szenvedett ellenfelétől a négyközé jutásért. Julcsi mellett kiválóan helytállt a versenyben az egyre biztatóbb formát mutató Imre Luca, aki a legjobb nyolcközé jutásért Julcsitól szenvedett vereséget és végül a 12. helyen zárt. A legjobb 32 közé jutott még Herke Réka és Doma Zsófia. A többi pécsi versenyző eredménye: Machlik Míra 48., Doma Boglárka 55., Odrobina Zsófia 97.
A verseny után Julcsi mellett Herke Réka is meg tudta tartani a ranglistás helyét a legjobb 10 között!

Jakobi Júlia 5. helyen végzet a viadalon.


A junior fiúk 162 fős versenyében Farkas Bulcsú javítani tudott, hiszen a 24. helyét nagyon stabil vívással érdemelte ki. A legjobb 64-be jutott Hardi Ádám és Háder Roland, a két első éves egyetemista hallgató formája javulást mutat, a vezetőség bízik benne, hogy a közelgő Magyar Bajnokságra visszanyerik formájukat és teljes mértékben sikerül összeegyeztetniük a tanulást és a sportot.
A versenyben Kosztor-Nemes Boldizsár 85., Reuter Ákos 88., Lippai Máté 125., Siker Mihály 145. helyen zárt.


A junior lányok 127 fős versenyén ezúttal is Bokrétás Csaba tanítvány Jakobi Júlia szerepelt a legjobban, ez most a 18. helyre volt elég, mellett Miklós Fanni (22.) zárt a legjobb 32 között. A legjobb 64 közé jutott még Imre Luca (54.), míg Machlik Míra 65., Doma Boglárka 74., Doma Zsófia
83., Herke Réka 84., Magda Jázmin 101. helyen zárt.