Hírek Verseny eredmények

Csapatezüst és egyéni hatodik hely a vívók kadet bajnokságáról.

A PTE-PEAC vívói a lányoknál csapatezüstöt nyertek, míg Farkas Bulcsú a fiúk egyéni versenyében szerzett hatodik helyet a kadet Országos Bajnokságon Budapesten.


November harmadik hétvégéjén került sor a kadet korosztály (U15-U16) párbajtőr Országos Bajnokságára a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A szombati napon az egyéni versenyekre került sor a fiúk 124. fős mezőnyében Farkas Bulcsú a 6. helyen zárt. Hesz Krisztián tanítványa veretlen csoportkör után magabiztosan jutott el a legjobb nyolcig, ahol csak a végső győztes tudta megállítani. Örömteli, hogy az egyéni versenyben Lippai Máté, Reuter Ákos és Kosztor-Nemes Boldizsár is bejutott a legjobb 32 közé.
A többi pécsi eredménye: 63. Gyenis Máté, 65. Koszó Dalla Molle Brúnó, 85. Kovácsfi-Till áron, 104. Bótor Zerind, 107. Nyári Koppány.

A lányok 114 fős mezőnyében Imre Luca (18.) és Doma Zsófia (25.) végzett a legjobban, Herke Rékának (40.) és Jakobi Julinak (43.) ezúttal nem jött ki a lépés. A versenyben Doma Boglárka 45., Machlik Míra 54., Odrobina Zsófia 87. helyen zártak.

A csapatversenyben a PEAC fiú csapata 9. helyen végzett, sajnos a nyolcközé kerülésért vereséget szenvedtek az érdiektől (34-45), azonban az alsó ágon a Tapolca (45-32), Győr (54-28) és a BVSC (45-37) magabiztos legyőzésével megmutatták, hogy a csapatban van potenciál. A csapat tagjai: Farkas
Bulcsú, Lippai Máté, Reuter Ákos, Kosztor-Nemes Boldizsár, edzőik: Hesz Krisztián, Patócs Zsolt

A lányok a kevésbé sikerült egyéni verseny után kiküszöbölték a csorbát, hiszen a Tapolca (43-30), Honvéd (45-32), Békéscsaba (45-43) legyőzését követően a döntőbe jutottak, ahol sajnos nem nyertek az MTK (34-42) ellen. Az ezüstös csapat tagjai: Doma Zsófia, Herke Réka, Imre Luca, Jakobi
Júlia, edzőjük Bokrétás Csaba.

A fiatal vívókra most sem vár több pihenő, hiszen hétvégén a juniorok bajnoksága következik Budapesten.