Hírek

Idényzáró bronzérem Fannitól, egy szép 8. Domostól

Kadét és junior válogatóverseny
Keszthely, 2019. június 09–10.

Kadét(U15) és junior(U18) egyéni párbajtőr válogatóversenyt rendezett a Balaton Vívóklub a hétvége során Keszthelyen.
A megmérettetés legszebb pécsi eredményét Miklós Fanni szerezte a PTE-PEAC Vívószakosztályának: bronzérmet nyert a kadét lányok 65 fős mezőnyében!

Fanni a csoportfordulóban egy asszót vesztett, s négyet nyert: három asszóját is 5/1 arányban.
A táblát a rangsor 10. helyéről kezdhette, így első asszóját már a 32-es táblán vívta. Előbb 15/10-re, majd 15/9-re nyert, az elődöntőbe jutásért pedig 15/11 arányú győzelmet zsebelt be a tábla alsó ágának legjobbja ellen. A döntőbe jutás már nem sikerült: a debreceni Kálmán 15/10 arányban legyőzte a pécsi vívót, akinek bronzérme szép eredmény a következő idényre válogató versenyen.
További eredmények: Magda Jázmin 34., Machlik Borbála 48., Németh Zoé 61.

Miklós Fanni a dobogó harmadik fokán. | fotó: pecsivivas.hu / Hesz K.

A kadét fiúk 77 fős mezőnyében Farkas Domos a 24. helyen végzett, és Kovács Alex is bejutott a legjobb 32 közé, azonban a 16-ba jutás nem sikerült neki, és a 32. helyen zárta a versenyt.

A juniorok napján a fiúk teljesítettek jobban: Farkas Domos belehúzott, és az idősebbek között ért el jobb eredményt: a 8. helyen zárt a 102. fős mezőnyben!
Domos a csoportfordulót 4 győzelem / 2 vereség aránnyal zárta, majd a tábla 26. helyéről két 15/13 arányú győzelemmel biztosította helyét a 16-os táblán. A legjobb nyolc közé 15/11-es győzelemmel került, ám az elődöntőbe jutásról egyetlen találattal lecsúszott: 15/14-re verte az AVA vívója, Kolczonay.

Domos ezúttal a juniorok között küzdötte be magát a legjobb nyolc közé. | fotó: pecsivivas.hu / Hesz K.

Merkl Levente is feljutott a 32-es táblára. A csoportfordulóban csak egy veresége, s öt győzelme volt a hátfájása miatt még nem teljesen felépült vívónak. A táblán 15/8-ra nyert, majd ugyanilyen arányban vesztett a 16-ba jutásért, így a 22. helyen végzett.
További eredmények: Hardi Ádám 33., Deák Szilárd 52.

A junior lányok 71 fős mezőnyében Miklós Fanniban az előző nap bronzérme után is volt még annyi, hogy remekeljen az idősebbek korcsoportjában is: a negyeddöntőbe jutás kapujában volt, ami végül nem sikerült, s a 10. helyezést érte el.
A versenyt a legerősebb, egyes csoportban kezdte Fanni, amelyet végül öt győzelem / egy vereség arányban fejezett be. Négy asszója is szorosra sikerült, de szépen megfogta ellenfeleit, s 5/4-es győzelmei voltak. A tábla 10. helyéről kiemeltként a 32-es táblán kezdett, s 15/13 arányú győzelemmel jutott tovább. A 16-os táblán aztán a fővárosi Fless vívójával került szembe, aki 15/8-ra nyert Fanni ellen. A 10. helyezés így is nagyon szép Fannitől a juniorok versenyében.
Tombory Liza a 27. helyen zárt, miután szoros asszót nyerve került a 32-es táblára, ott azonban a tábla alsó ágának legjobbjától kikapott. Magda Jázmin a 46. helyen végzett.

Fanni és mestere, Danka Sándor | fotó: pecsivivas.hu
Domos és mestere, Hesz Krisztián | fotó: pecsivivas.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az utolsó hét edzésrendje
A Belvárosi Általános Iskola tornaterme – Gaál Csaba Vívóteremben a héten már csak egyetlen edzés várja a sportolókat: június 11-én kedden. Az Olimpici OB-n versenyzők szerdán és csütörtökön a Református Gimnázium tornacsarnokában edzhetnek. Ott péntek kivételével kedden, szerdán és csötürtökön is tartanak az edzők foglalkozásokat 17.00–19.30-ig. A pénteki edzés iskolai évzáró miatt elmarad.

A nyár során is érdemes néha a weboldalra, Facebook-oldalra pillantani, egy-egy hír olvasható majd a nyári táborról, a Szamárfül Fesztiválról, valamint a 2019/2020-as idénykezdésről is.

 

Fontos felhívás az Olimpici OB-n résztvevő versenyzők szüleinek
Mivel a keszthelyi helyszín, konkrétan a küzdőtér szűkösebb az eddigi csarnokokhoz képest, ezért a szakosztály edzői kérik, hogy a szülők, kísérők kizárólag a lelátóról kövessék a versenyt és onnan szurkoljanak! Ezúttal a pástok széleit sem praktikus megközelíteni, mivel az zavarja a versenyzők, versenybírók és edzők munkáját is.
A szakosztály több edzője is kíséri a versenyzőket, akiket a verseny során attól függetlenül segítenek, hogy tényleges tanítványuk-e vagy sem.
Köszönjük, amennyiben a szülők ezúttal a kérésnek eleget téve segítik sikerre gyermekeiket!