Hírek

Szolnokon az apróságok, Cognac-ban az öregfiúk

Utánpótlás Párbajtőr Vidékbajnokság
Szolnok, 2019. május 31. – június 02.

A PTE-PEAC csipet-csapat generációja az utánpótlás korcsoportoknak rendezett Vidékbajnokságon versenyzett. A verseny hagyományai alapján az ország fővároson kívüli klubjainak versenyzői mérik össze tudásukat.
A PTE-PEAC vívóinak szerzeményei a bajnokság során: 2 arany, 2 bronz; csapatban 3 arany, 1 ezüst, 2 bronz.

Az első, pénteki versenynapon is már szép eredményeket értek el a kis pécsiek a gyermek és csibe korcsoportokban.
Gyermek (U12) leány egyéni versenyszám, 44 induló
5. Jakobi Júlia, 9. Herke Réka, 12. Machlik Míra, 14. Doma Boglárka, 26. Paik Renáta
Gyermek (U12) leány csapatverseny, 7 csapat
A csapatversenyen hét csapat között ezüstérmet szerzett a Doma Boglárka, Herke Réka, Jakobi Júlia, Machlik Míra összeállítású csapat. A TSC-t 45/21, a DVE-t 45/30 arányban verték meg, a döntöben a Tapolca VK 45/41 arányban győzte le a PTE-PEAC-ot.

Gyermek (U12) fiú versenyszám, 54 induló
3. Gyenis Máté, 5. Lippai Máté, 12. Kosztor-Nemes Boldizsár, 22. Bótor Zerind, 25. Nyári Koppány

Gyermek (U12) fiú csapatverseny, 11 csapat
A csapatversenyen tizenegy csapat között bronzérmet szerzett a Gyenis Máté, Kosztor-Nemes Boldizsár, Lippai Máté összeállítású csapat. A TSC-t 45/33 arányban verték, majd kikaptak a VVSK-tól 45/41 arányban, a bronzmeccset pedig az ÉTC ellen 45/31-re nyerték.
A PTE-PEAC 2. csapata: Bótor Zerind, Nyári Koppány, Szántó László a 9. helyen zárt.

Patócs Zsolt és Hesz Krisztián edzők között Boldi és két Máté | fotó: pecsivivas.hu

Csibe (U9) leány egyéni versenyszám, 13 induló
5. Varga Judit
Csibe (U9) leány csapatverseny, 2 csapat
A legfiatalabbak csapatversenyében két csapat küzdött meg, amelyben a PTE-PEAC csapata bizonyult jobbnak: a Varga Judit, Megyeri Aliz, Nyári Boróka összeállítású csapat aranyérmet nyert, 36/27-re legyőzve a Szolnoki Sportiskola csapatát.

A szombati versenynapon az újonc és törpici korcsoportokban szereztek érmeket a pécsiek.
Újonc (U13) leány egyéni versenyszám, 38 induló
3. Imre Luca, 10. Doma Zsófia, 11. Herke Réka, 24. Doma Boglárka

Imre Luca bronzérmet szerzett az újonc egyéni versenyben | fotó: pecsivivas.hu

Újonc (U13) leány csapatverseny, 7 csapat
A Herke Réka, Imre Luca, Doma Zsófia, Doma Boglárka összeállítású csapat a 4. helyen végzett, mivel az elődöntőben kikaptak a TSC-től 45/42 arányban, és nem sikerült a bronzmeccs sem a DVE ellen.

Törpici (U10) fiú egyéni versenyszám, 20 induló
1. Nagy-Tószegi Soma, 5. Bagoly Benedek, 7. Szentpáli Dániel
Soma fantasztikusan vívott egész nap: a csoportkörben csak győzelme volt, a táblán 10/2, 10/0, 10/3 arányú győzelmekkel haladt a döntő felé, ahol 10/8 arányban győzte le az OMS-TATA versenyzőjét.

A törpici fiúk Antonovics Dóra és Hesz Krisztián edzőkkel | fotó: pecsivivas.hu

törpici (U10) fiú csapatverseny, 4 csapat
A Nagy-Tószegi Soma, Bagoly Benedek, Szentpáli Dániel és Bernhardt Áron összeállítású csapat aranyérmet nyert: a Szolnoki Sportiskola 2 csapatát 36/20, a Szolnoki Sportiskola 1 csapatát pedig 36/27 arányban verték meg.

Aranyérmes a törpici fiúk csapata! | fotó: pecsivivas.hu

Törpici (U10) leány egyéni versenyszám, 20 induló
10. Varga Judit, 12. Megyeri Aliz, 14. Paik Petra, 17. Fodor Bianka
Törpici (U10) leány csapatverseny, 3 induló
A Varga Judit, Megyeri Aliz, Paik Petra és Fodor Bianka összeállítású csapat pici, nem is vívnak régóta, de ügyesen vívtak a csapatverseny során, így megérdemelten vehették át a bronzhelyezés díjait.

Az utolsó versenynapon a serdülő és bambi korcsoportok vívói küzdöttek a pástokon.
Serdülő (U14) leány egyéni versenyszám, 43 induló
6. Imre Luca, 11. Herke réka, 12. Doma Zsófia, 14. Machlik Borbála, 22. Machlik Míra
Serdülő (U14) leány csapatverseny, 10 csapat
Az Imre Luca, Herke Réka, Doma Zsófia összeállítású csapat bronzérmet szerzett, miután a PTE-PEAC 2. csapatán át elődöntőbe jutottak, majd kikaptak a DVE-től a döntőbejutásért. A bronzmeccset a Szolnoki Sportiskola csapata ellen 45/34 arányban nyerték a pécsiek.
A Lorch Nikoletta, Machlik Borbála, Machlik Mira összeállítású PTE-PEAC 2. csapata a 8. helyen végzett, miután megverte a KRVSE csapatát, hogy a nyolcas táblán a PTE-PEAC 1 csapatával vívjon. A vereséget követően nem sikerült a helyosztókon sem nyerniük, így maradt a 8. helyezés.

Bambi (U11) fiú egyéni versenyszám, 20 induló
1. Kosztor-Nemes Boldizsár, 7. Lippai Máté, 9. Bótor Zerind
Bobi jól vívott a nap során, ugyan a csoportfordulóban szerzett egy vereséget, ez nem akadályozta meg, hogy a tábla 5. helyéről mindenkit legyőzzön, s szoros mérkőzéseken előbb az elődöntőben megverje az esélyesebb ellenfelet, sőt, a döntőben is jobb legyen!

Bobi és Máté az U11 legjobbja és 7. helyezettje | fotó: pecsivivas.hu

Bambi (U11) fiú csapatverseny, 3 csapat
A Kosztor-Nemes, Lippai Máté, Bótor Zerind összeállítású csapat egy remek döntőben múlta felül a házigazdák csapatát, így aranyérmet szereztek.

Gratuláció jár a remek eredményekért az edzőknek is: Danka sándor, Bokrétás Csaba, Patócs Zsolt, Hesz Krisztián és Antonovics Dóra irányították tanítványaikat az edzéseken és a versenyszámok során is. Szép munka!
A bajnokságon készített fotók albumba rendezve megtekinthetők a szakosztály Facebook-oldalán!

 

European Veterans Fencing Championship
Cognac, 2019. május 29. – június 02.

Két pécsivívó bővítette a közel százfős magyar küldöttséget a franciaországi veterán EB-n. A kontinensvidal minden eddiginél nagyobb indulólétszámmal zajlott idén. A PEAC vívói közül Benedek Dezső a 70+, Plazzeriano Gábor a 40+ kategória párbajtőr versenyszámában lépett pástra.

Benedek a 70+ és 75+ összevont, 90 fős csoportfordulójából 2 győzelem / 3 vereség mérleggel jutott tovább, majd a táblára a 70+ korcsoport 45 versenyzője között a 33. helyről vívott a 32 közé jutásért. A francia Laruelle-lel fej-fej mellett haladtak, ám egy közelharcban a francia előnybe kerül, Benedek pedig egytalálatos hátrányát nem tudta ledolgozni: az utolsó akció együttes találata így a franciának jelentett győzelmet, a rangidős pécsi párbajtőrözőnek pedig a 38. helyezést.

Az EB második legnagyobb indulólétszámú versenyszáma volt a 40+ férfi párbajtőrversenye, amelyben a 204 vívót 30 csoportba osztották. Plazzeriano Gábor a rangsor 13. helyéről kezdhette a táblát, miután a csoportfordulóban mind a hat ellenfelét legyőzte. A 128 közé jutásért nem kellet vívnia, a 64-ért az olasz Faret ellen 10/3 arányban nyert, a legjobb 32 közé folytatott közdelemben viszont nem találta a megoldást a francia Peyret Lacombe stílusa ellen, így a verseny későbbi bronzérmese 10/4 arányban győzte le Plazzeriano-t, aki így a 37. helyen végzett.

A bajnokságon a magyar résztvevők két arany-, egy ezüst-, és három bronzérmet szereztek.