Hírek

Utánpótlás: Réka-bronz a fővárosból

Olimpici Grand Prix 3.
Budapest, VASAS Sport Club, 2019. február 01–02–03.

Az utánpótlás versenysorozat legnépesebb állomása a fővárosi: a hétvége során zajlott Olimpici GP3 – Vasas Kupa versenyszámaiban összesen 868 nevezés érkezett. A száz fő feletti mezőnyökben több pécsi versenyző is képviselte a PTE-PEAC színeit: a legjobb helyezést Herke Réka érte el a gyermek mezőny bronzérmeseként.

A Kulcsár Győző Emlékverseny legelső napján a gyermek (U11-12) korcsoport küzdött az elsőségért.
A fiúk 140 fős mezőnyében a legjobb pécsi eredmény Kosztor-Nemes Boldizsáré, aki egy tussal maradt le a 32-be jutásért, és a 33. helyen végzett. Gyenis Máté még bejutott a 64-be, ám brit ellenfelétől kikapott, az 52. helyen végzett. A többi pécsi apróság is ugyan táblára került, de ellenfeleik ezúttal jobbak voltak: Nyári Koppány a 81., Bótor Zerind a 90., Lippai Máté pedig a 94. helyen végzett.
A leányok versenyének 116 vívó vágott neki, négy pécsivel a pástokon. Herke Réka a csoportjában négy győzelmet, egy vereséget szedett össze, s a táblán a legkiélezettebb asszóját klubtársával, Doma Bogival vívta, s szépen haladva még a tábla kettes Nébald Franciskát is sikerült megvernie az elődöntőbe jutásért, majd az ukrán Yousef állta útját, így végül a dobogó harmadik fokára állhatott, eleddig legszebb eredményét elérve. A 24. helyen végzett Jakobi Júlia, aki a klasszis Kulcsár Győző unokájával került össze; Doma Boglárka és Machlik Míra is a 32 közé jutásért kaptak ki, Bogi Herke Rékától, így a 46., Míra ukrán ellenfelétől, így a 47. helyen zárva a versenyt.

Réka nagyszerűen szerepelt a hatalmas mezőnyben! | Fotó: pecsivivas.hu / Hesz Krisztián

További fotók a gyermek leány verseny eredményhirdetéséről a szakosztály fb-oldalának albumában!

 

Az újonc (U13) fiú versenyszám 118 vívója közül a legjobb pécsi eredményt Reuter Ákos érte el (34.), Puskás Péter a 43. helyen végzett. A leányok 124 fős mezőnyben versenyeztek. Doma Zsófia közel volt, hogy a legjobb nyolc közé vívja be magát, végül a 16 helyen végzett. Imre Luca a 25. helyet szerezte meg.

A legkisebbek,  a törpici (U10) korosztály versenyében Szentpáli Dániel a 24. helyen végzett a 78 fős mezőnyben.

A vasárnapi serdülő (U14) versenyeken is népes mezőnyökben vívtak a kiskadétok: a fiúk 125 fős mezőnyében Reuter Ákos a 37. helyen végzett. A lányok 104 fős mezőnyében Magda Jázmin a 34., Machlik Borbála az 56. helyen végzett.