Hírek

Nemzetközi pástokon a pécsiek

Ciutat de Barcelona
Barcelona, 2019. február 09–10.
Az egyik legnépesebb Felnőtt Női Párbajtőr Világkupán vett részt a PTE-PEAC párbajtőrözője, Öhlmüller Sarolta. A népes VK-fordulón 282 versenyző vett részt, a magyar küldöttség 12 fővel képviselte magát.

Saci a csoportforduló négy asszóját megnyerte, s kettőt vesztett. Ezzel a rangsor 114. helyéről kezdhette az előtáblát. A 64-es főtáblára ugyanaz az egy tus hiányzott csak, amellyel kétszer is közelebb került az esélyéhez: a 128 közé jutásért szingapúri ellenfelét, Abdul Rahman-t, majd a 64-ért a japán Yoshimura-t verte 15/14 arányban. Aztán az olasz Rizzi következett, az eredmény szintén 15/14: Sacit egy találat választotta el, hogy a világranglistán 22. helyezett olasz vívót elkapja. Saci végül a 91. helyezést érte el. A legjobb magyar Budai Dorina volt, aki a 6. helyen fejezte be a versenyt.

Egy szép pécsi találat a szingapúri ellenfélnek | Fotó: pecsivivas.hu

 

Wawel Dragon Trophy
Krakkó, 2019. február 09.

Az Európai Kadét Körverseny lengyelországi állomásán 201 párbajtőröző indult a fiúk versenyében, 20 magyar vívóval az indulólistán. Köztük a PTE-PEAC színeiben Hardi Ádám, aki kiválóan vívott a csoportfordulóban: 5 győzelmet aratott, s csak francia ellenfelétől kapott ki. Így a táblát a rangsor 29. helyéről kezdhette. A 64-be jutásért a lengyel Puchala ellen 15/11 arányban nyert, majd a 32 közé jutásért szintén lengyel ellenféllel mérkőzött: Cieslik 15/12-re kapott ki Ádámtól. A következő asszóban az olasz Armaleo  (a verseny későbbi győztese) meglepte, s nyert  Ádám ellen 15/7 arányban, aki így nem juthatott a 16-ba, s a 23. helyen végzett. A legjobb honfitárs Róna Milán volt, aki bronzérmet szerzett a versenyen.

Mindkét pécsi versenyző remekül helytállt a nagy, nemzetközi mezőnyű versenyen! Hajrá PEAC!