Hírek

Szép eredmények a III. Diákolimpiáról

III. Országos Sulivívó Találkozó és Diákolimpia
Budapest, BOK csarnok, 2018. április 13–15.

A legfiatalabb korcsoportok népes rendezvényén 3000-nél is több résztvevő között a PTE-PEAC Vívószakosztály párbajtőrben, a komlói Villa Complov vívói párbajtőrben és kardban is versenyre keltek: az utánpótlás korú vívók iskoláikat képviselve mérték össze tudásukat a Magyar Vívó Szövetség rendezvényén.

A Találkozó pénteki napján zajlott a Tudáspróba, amelyen Pécsről a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Ált. Iskolája és Sportiskolája képviselte magát a szeptemberi kezdőcsoport hét diákjával, Mátyási Lili tanárnő, edző vezetésével.

A hét törpe 🙂 – Mátyási Lili edzővel

 

Törpéink – feladat közben

A komlói klub is vitt sulivívós növendékeket, akik Vasvári Zsanett tanárnő vezetésével ügyeskedtek a vetélkedőn.

A komlói törpik

A pénteki napon léphettek pástra azok a vívók az ún. „B” Diákolimpián, akiket az egyesületek még nem igazoltak le. Az első korcsoport versenyében a Ciszterci Szent Margit Óvoda és Ált. Isk. tanulója, Nyári Boróka élete első versenyén a 7. helyen végzett.

Nyári Boróka első versenyén vett részt | Fotó: Nyári család

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium iskolavívói Dr. Varga Tamásné Haraszti Krisztina irányításával több korcsoportban is indultak a még nem igazolt versenyzők küzdelmeiben.
A fiúk mezőnyében az V. korcsoportban Lenkovics Ákos 3., Lenkovics András 5., Komáromi Csaba 6., Kovács Bence 8., Füleki Máté 9., Koncz Csaba 14., a VI. korcsoportban Rábai Barna 2., Mózer Tibor 3. Szintén ebben a korcsoportban, a leányok versenyében Ignácz Rebeka 5., míg Fábián Anna 9. helyen végzett.

Szombaton a már igazolt versenyzők küzdelmei zajlottak közel 70 páston.
II. korcsoportban a fiúk 58 fős mezőnyében Kosztor-Nemes Boldizsár a Mezőszél Utcai Ált. Isk. diákja végzett a legjobban Pécsről 14. helyezésével.

A Villa Complov versenyzői Csontos Gergely és Csontos-Kiss Zsuzsanna párbajtőredzők, valamint Magyar Zsanett és Bondra Roland kardedzők irányításával vettek részt a Diákolimpián. A II. korcsoportban Végh Marcell (Kenderföld-Somági Általános Iskola) a 37., Kovács Gergő (Szilvási Ált. Isk.)a 44., Emich András (Kenderföld-Somági Általános Iskola) az 53. helyezést érte el.

A III. korcsoportban Farkas Bulcsú (Koch Valéria Gimnázium, Ált. Isk., Óvoda, Kollégium és Ped. Intézet) döntősként, a 8. helyen zárt a 93 fős mezőnyben. 37. Nyári Koppány (Ciszterci Szent Margit Óvoda, Ált. Isk., Alapfokú Műv. Isk. és Kollégium) a 72., Gyenis Máté (Pécsi Jurisics Utcai Ált. Isk.) a 77., Gátai Rómeó (Miroslav Krleža Horvát Iskola) a 78. helyen végeztek. A Villa Complov vívói közül Rózsa Richárd (Szilvási Ált. Isk.) a 80., Szabó Benedek (Komlói Kodály Z. Ének-zenei Kat. Ált. Isk.) a 83. lett.

A leányok 92 fős mezőnyében a Villa Complov indított versenyzőket: 76. Vál Virág (Komlói Kodály Z. Ének-zenei Kat. Ált. Isk.), 85. Soós Réka, 87. Bischof Bodza (mindketten Szilvási Ált. Isk.)

Bulcsú –jobbra lent – legjobb nyolc között | Fotó: MVSz
Domos az érmeket átadó világ- és Európa-bajnok Pusztai Liza mellett| Fotó: MVSz

Bulcsú testvére és iskolatársa, Domos a IV. korcsoportban 84 induló között kiválóan vívott: az 5. helyezést érte el. Siker Mihály a 77. (Hosszúhetényi Ált. Isk. és Alapfokú Művészeti Iskola) helyen végzett. A Villa Complov versenyzői, Winkler Bendegúz (Szilvási Ált. Isk.) a 81. helyen zárt, míg Murber Nóra (Pécsi Janus P. Gimn.) a 48. helyen végzett a leányok 59 fős mezőnyében. Ugyanitt a pécsi Kálmán Nóra (Koch Valéria Gimnázium, Ált. Isk., Óvoda, Kollégium és Pedagógiai Intézet) a 19. helyezést érte el.

Az V. korcsoportban Hardi Ádám (Leőwey Klára Gimnázium) a 6. helyen végzett 58 induló közül, míg Deák Szilárd (PTE Gyakorló Ált. Isk., Gimnázium, Szakgimnázium és Óvoda) a 14., Kováts Andor (Koch Valéria Gimnázium, Ált. Isk., Óvoda, Kollégium és Pedagógiai Intézet) a 29. helyen végeztek. A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumból Meszéna Péter a 41., Lenkovics András az 53., Lenkovics Ákos az 56. helyen végeztek.
A Villa Complov versenyzője Sulyok Bálint (Pécsi SZC Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája) a 37. lett.

Ádám középen, az érmeket átadó világ- és Európa-bajnok Pusztai Liza mellett| Fotó: MVSz

A VI. korcsoport 20 fős mezőnyében a Villa Complov versenyzője, Gálffy Gyula  (PTE Gyakorló Ált. Isk., Gimnázium, Szakgimnázium) a 7. helyezést érte el, a pécsi Baranyai Máté (Pécsi SZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziuma) a 15., Rábai Barna (Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium) a 18. helyen zárt.

Gálffy – az érmeket átadó Bányai Zsombor magyar bajnoktól (válogatott mezben) balra – a legjobb nyolc között | Fotó: MVSz

A VI. korcsoport 18 fős leány mezőnyében  Tóth Anna a 9., Gál Eszter a 15., Ignácz Rebeka a 16. (mindhárman a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának tanulói) helyen végeztek.

A kardozók versenszámaiban a Villa Complov vívói is indultak:
II. korcsoport
A fiúk versenyében 28 induló között: 19. Major Milán
A leányok versenyében 16 induló között 10. Deák Rebeka

III. korcsoport
A fiúk versenyében 63 induló között: 28. Wilson-Tillinger Liam, 53. Pap Balázs, 63. Ordas Ádám
A leányok versenyében 45 induló között: 33. Vicze Sára

IV. korcsoport
A fiúk versenyében 53 induló között 53. Elek Zsombor

A vasárnap zajló csapatversenyre Pécsről csak a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium érkezett egy csapatversenyhez elegendő versenyzővel: a VI. korcsoportban a Gál Eszter, Ignácz Rebeka, Tóth Anna összetételű csapat a 4. helyezést érte el az ország hat középiskolai intézménye között.
A Villa Complov kardozói a III. korcsoport fiú csapatversenyén szintén hat csapattal mérköztek meg: a Felsőszilvási Általános Iskola (Ordas, Pap, Wilson) a 6. helyen végzett.