Hírek

A VIII. Érd Kupán versenyeztek a pécsiek

VIII. Érd Kupa
Érd, 2018. április 7.

Az idényből kifelé a tavasz fontos szabadidős versenye az évek során egyre népesedő Érd Kupa. Az Érdi Torna Club a nyolcadik alkalommal szervezte meg a ranglistapontok gyűjtésének utolsó hajrájának fontos viadalát. Idén rekordlétszám várta a PTE-PEAC vívóit is:
a női párbajtőrözők 51 fős mezőnyében Antonovics Dóra a 16. helyen végzett. A gyenge csoportforduló után Dóra a táblán két csodálatos győzelmet aratott, ám a legjobb nyolc közé jutásért vereséget szenvedett.
A férfiak versenye 90 indulóval vette kezdetét, Hesz Krisztián és Mátyás Pál is 4/1, Plazzeriano Gábor 5/0 győzelem/vereség aránnyal zárta a csoportfordulót, így a 128-as táblán egyikőjüknek sem kellett vívnia. Mindhárman továbbjutottak a 32-es táblára, ám Pali a későbbi 5., Krisztián a későbbi bronzérmes ellen vereséget szenvedett a 16-ba jutásért. Plazzeriano győzelmet aratott a 16-ba jutásért, ám a legjobb nyolc közé ő sem került be, miután vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmestől. Hesz krisztián a 21., Mátyás Pál a 26., Plazzeriano Gábor a 10. helyért járó pontot hozta el a versenyről. Jelenleg Plazzeriano és Hesz a szabadidős ranglista élén állnak a 2. és 4. helyen.