Hírek

A pécsi nők vitték a prímet a veterán OB-n

Országos Veterán Vívó Bajnokság
Törökbálint Sportközpont, 2018. április 22.

A PTE-PEAC Vívószakosztály felnőtt sportolói közül ezúttal a nők hoztak értékes helyezéseket a negyven évnél idősebb vívók magyar bajnokságáról.

A legnépesebb fegyvernem, a párbajtőr csoportfordulóit két korcsoportra bontották: a 40+ és 50+, valamint a 60+ és 70+ mezőnyők vívtak együtt, saját korcsoportos táblával.
A női párbajtőr 40+ mezőnyében a pécsi résztvevők, Haraszti Krisztina és Póka Bea a tavalyi OB eredményeit “felcserélték”: ezúttal Póka Bea szerzett ezüstérmet nagy riválisa, Andracsik Emese (OSC) legyőzésével az elődöntőért, ám a döntőben 10/9 arányú vereséget szenvedett az egykor öttusázó Partics Katalintól. Haraszti Krisztina sem szégyenkezhet, hiszen bronzérmet nyerve ismét dobogós helyen végzett.

Női párbajtőrben mindkét pécsi dobogóra állhatott! | Fotó: pecsivivas.hu

A férfi párbajtőrözők 70+ mezőnyében Benedek Dezső a 6. helyen zárt. Az 50+ mezőnyben Rab Attila az elmúlt két évben bajnoki címet szerzett, ezúttal nem sikerült ismételnie, mert már az elődöntőért erős ellenfele, Szakmáry Sándor (VVSK) megszorította Attilát, aki így a 7. helyezést érte el.

Ezzel is elégedettek a pécsi harcosok… | Fotó: pecsivivas.hu

A belépő, tehát 40+ korcsoport férfi versenyszámában ezúttal nem került a legjobb nyolc közé pécsi: Mátyás Pál a 12., Plazzeriano Gábor a 9. helyen végzett.

További fotók a versenyről.