Hírek

Aranyos Békessy Béla Emlékverseny

Békessy Béla Emlékverseny
Debrecen, 2018. február 03.

A felnőtt B-kategóriás párbajtőrverseny-sorozat februári versenye már hagyományosan, évek óta a Békessy Béla Vívó Klub rendezésében zajlik. A hétvégi megmérettetés női versenyszáma 29 indulóval, s pécsi főszereplővel zajlott, hiszen a PTE-PEAC lelkes vívója, Póka Bea aranyérmet szerzett!

A két csoportforduló pedig nem sikerült hibátlanul Beának: az összesített rangsor 9. helyéről kezdte a táblát, ahol már a 16 közé is szoros asszóval jutott be. Két könnyebb győzelmet követően a döntő is izgalmasra sikerült: két passzív harmad után elkezdtek szállingózni a találatok, s Bea nehezen, de megtalálta a rést a pajzson; ám az ellenfél Szombath Barbara hamar ledolgozta négy találatos hátrányát, aztán Bea ismét érvényesítette akaratát. A Honvéd versenyzője kicsit későn ébredt, az idő egyre fogyott, így Bea végül egy különbséggel, 11/10 arányban megnyerte a döntő asszót! A két klubtárs, Antonovics Dóra a 17., Tóth Anna a 19. helyen végeztek.

Nagy kerámiakupát vehetett át az aranyérmes Póka Bea! | Fotó: pecsivivas.hu

A férfiak 57 fős mezőnyét idén a Honvéd öttusázói “forgatták fel”, s szinte minden asszó meglepetéseket hozott. A legjobb pécsi férfi eredményt a 12. helyet megszerző Hesz Krisztián hozta, akin két könnyed táblagyőzelme után kifogott a veszprémi öregfiú, id. Szalay Károly a nyolcba jutásért.
A tökéletes csoportforduló Rab Attilának a rangsor első helyét jelentette, azonban az öttusázó Szabó Illés meglepte őt kitartó, fiatalos lendületével, s ugyan csak egy találattal, de 15/14 arányban búcsúztatta Attilát, aki így a 17. helyen végzett.
Plazzeriano Gábor szintén nem került 16-ba, miután már a csoportfordulót három vereséggel zárta, s a táblán a 32-be jutás sem ment könnyen, aztán új mumusa, Kiss Mendel ismét megállította, így ezúttal a középmezőnyben végzett a 27. helyen.

A pécsi delegációban elöl középen a verseny főszereplője, Póka Bea. | Fotó: pecsivivas.hu