Hírek

Hardi a legjobb pécsi a kadét OB-n

Kadét Párbajtőr Magyar Bajnokság
Budapest, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 2018. február 10–11.

A kadét utánpótlás országos bajnokságot a hazai vívósport főhadiszállásán rendezték hétvégén. A PTE-PEAC színeiben a legjobb eredményt Hardi Ádám érte el, aki a 16. helyen végzett a 104 fős mezőnyben. Ádám a csoportfordulót 4 győzelem 2 vereség arányban fejezte be, s szép győzelmet szerzett a 32-be és a 16-ba jutásért is, ám a későbbi bronzérmes Fekete Ádám ellen 11/15-re szenvedett vereséget, így nem jutott be a legjobb nyolc közé.
Merkl Levente a 22. helyezést érte el, miután a csoportfordulóban 4 győzelme, 1 veresége volt, a 32-be simán bejutott, ám a 16-ért a VASAS SC versenyzőjével folytatott szoros küzdelemben egy találattal, 12/13 arányban alul maradt.
A kadét lányok versenyében 73 vívó indult, a legjobb pécsi eredményt Miklós Fanni szerezte, aki a 23. helyen zárt. A csoportban jól ment a vívás Fanninak, 4 győzelmet szerzett és egy vereséget, így a rangsor 16. helyéről kezdhette a táblát, ahol egy győzelmet követően a 16-ba jutásért a szolnoki ellenfél ezúttal jobbnak bizonyult.
A csapatversenyek vasárnapi küzdelmeiből 15 csapat vette ki részét a fiúk versenyében, 13 a lányokéban. A PTE-PEAC kadét fiú csapata – Deák Szilárd, Hardi Ádám, Kovács Andor és Merkl Levente – a 10. helyen végzett, miután a BVSC2 győzelme megakadályozta őket a nyolcba jutásban. A 9. helyért folytatott helyosztó találkozók során a pécsi négyes nagy fölénnyel nyert a szegedi és a székesfehérvári csapat ellen is, de a végén a VASAS SC 2 megfogta a fiúkat 45/39 arányban.
A leányok – Frei Adél, Le Pálma, Magda Jázmin és Miklós Fanni – győzelem nélkül a 12. helyen zártak.