Hírek

Utánpótlás magyar kupák, őszi kupa

Kadét és Junior Párbajtőr Magyar Kupa II. forduló
Tata, 2017. november 11–12.

Az idény új válogatóverseny-sorozatának második fordulóját az utánpótlás korcsoportoknak is megrendezték a Tatai Olimpiai Központ vívótermében.
A magyar kupasorozat kadét férfi mezőnyében 104 induló között ketten jutottak a legjobb 32 közé a pécsiek közül: Merkl Levente a 20., Farkas Domos a 22. helyezést érte el.
Mindkét pécsi öt győzelem egy vereség aránnyal fejezte be a csoportfordulót, majd a táblán egy-egy győzelmük után a 16-ba jutás során szenvedtek vereséget.
A női kadét mezőny 68 fővel zajlott, a pécsi színeket Miklós Fanni képviselte, aki a 19. helyezést érte el. Fanni a csoportban négy győzelmet és két vereséget vívott össze, a táblán pedig a fiúkhoz hasonlóan egy győzelmét követően már nem jutott tovább.
Lesz ez jobb is kadétok, csak így tovább!

Wiener Herbstpokal 2017
Bécs, 2017. november 11.

A PTE-PEAC Vívószakosztály színeit Plazzeriano Gábor képviselte a Bécsi Őszi Kupa férfi párbajtőr versenyszámában. A 40 fős mezőnyt öt nyolcfős csoportba osztották be, amelyet Plazzeriano egy vereséggel, öt győzelemmel teljesített. A 16-ba jutásért az osztrák Hammerle-vel fej-fej mellett haladtak, ám végül 15/14-re kikapott a pécsi vívó, aki így a 17. helyezért érte el.