Hírek

Negyedik helyen a pécsi csapat

Magyar Kupa II. forduló: Iron Trade Kupa
Tata, 2017. november 04–05.

Az idény új felnőtt válogatóversenyének 2. fordulóját a Tatai Olimpiai Központ vívótermében rendezték. A 106 fős férfi mezőny csoportfordulójában Peterdi András 4 győzelem / 2 vereség arányban, Berta Dániel 100%-osan, 5 győzelemmel végzett.
Peterdi a táblán két győzelme után ismét Rédli Andrással vívott. Legutóbb bernben átgázolt Ezredesen, ám ezúttal ez Rédli napja volt, hiszen arannyal zárta a versenyt, míg Peterdi a 12. helyezést érte el. Berta a 15. helyen zárt, miután szintén a nyolcba jutésért kikapott a BVSC vívójától, Kiss Gergőtől.

A 91 fős női mezőnyben Öhlmüller Sarolta 3/3-as csoport után a táblán kikapott, így az 52. helyen zárt.

Másnap a férfi párbajtőr csapatverseny 15 csapat részvételével zajlott. Az októberi első forduló eredménye alapján felállítot táblán a PTE-PEAC az ötödik helyről kezdte a versenyt.
A Berta Dániel, Hoffbauer Márk, Peterdi András, Plazzeriano Gábor összeállítású csapat a 8-ba jutásért a Greek RSA ellen 45/37, a 4-be jutásért a VASAS SC 2. ellen 43/42 arányú győzelmet aratott.


A felvételen Peterdi András a befejező a VASAS SC 2. vívója, Buta Levente ellen a négybe jutásért vívott találkozón.

Az elődöntőért a VASAS SC 1. 45/28 arányban felülmúlta a pécsieket, a harmadik helyért a csupa klasszisból álló BHSE került ki győztesként (45/35) így a PTE-PEAC csapata a negyedik helyen végzett – az Országos Bajnokságon pedig már a dobogó a cél!

A csapat a mesterekkel: Danka Sándor szakedző balra, Bokrétás Csaba edző jobbra | Fotó: pecsivivas.hu

További fotók a versenyről.