Hírek

Csapat bronz a Békessy Emlékversenyről

Békessy Béla Emlékverseny – B-kategóriás Felnőtt Párbajtőrverseny
Debrecen, 2017. február 11–12.
A debreceni vívóklub hagyományos versenye a cívisváros vívóhősének állít emléket. Idén a férfi egyéni versenyszám 63 fővel zajlott szombaton. A PTE-PEAC színeit Plazzeriano Gábor képviselte, aki hat győzelemmel, vereség nélkül zárta a csoportfordulót. A táblán 15/7 és 15/11 arányú győzelme után üzbegisztáni ellefele 15/14 arányban nyert a nyolcbajutásért, így Plazzeriano a 10. helyen végzett.
A csapatversenyben Babicz Gábor a BVSC, és Kátai Bence az OMS-TATA vívói hozták létre Plazzerianoval a BPTP alkalmi csapatot, amely bronzérmet nyert a vasárnapi, tíz csapat részvételével zajló versenyben.

Három klub, egy csapat!

Pécsről Póka Bea és Tóth Anna indultak az 57 fős női mezőnyben – Tóth 3 győzelem 2 vereség, Póka
2 győzelem 3 vereség arányban vívtak a csoportfordulóban. Tóthnak a tábla nem sikerült, így a 35. helyen, Póka pedig a 29. helyen végzett, miután a 16-ba jutásért kiesett.
A női csapatversenyben 11 csapat versengett, közöttük a két pécsivel és a helyi Boros Bertával alkotott DBPE. A nyolcba jutásért szorosat vívtak, de 45/43 arányban alulmaradtak a Hobbi Vívó SE csapatával szemben, ám a 9. helyért vívott helyosztóban 45/41 arányban legyőzték az Almáspite csapatát.