Hírek

Junior Országos Bajnokság

Junior Párbajtőr Országos Bajnokság
Budapest, 2017. február 04–05.
A junior (U18) korcsoport országo bajnoksága zajlott a hétvége során a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A PTE-PEAC színeiben a legjobb eredményt Tóth Gergely érte el, aki a 9. helyen végzett a 98 fős férfi mezőnyben.

Tóth Gergely | Fotó: pecsivivas.hu

Tóth a csoportfordulóban mind a hat asszóját megnyerte. A táblán két sima győzelemmel jutott a legjobb 16 közé, itt azonban a verseny későbbi bajnoka, Esztergályos Patrik megakadályozta a továbbjutásban, miután az OMS-TATA kiválósága 15/11 arányban jobbnak bizonyult Gegénél.
A 40. helyezést érte el Merkl Levente.
A nők 91 fős mezőnyében Provender Roxána a 41. helyen végzett.

A férfi csapatversenyben az ország 10 klubja által indított 13 csapat versenyzett az elsőségért. Tóth, Merkl és csapattársaik – Baranyai Máté és Farkas Domos – a HIPERAKTÍV SE legyőzésével a legjobb nyolc közé kerültek, majd a négy közé jutásért 45/41 arányban alulmaradtak a VASAS SC 2 csapatával szemben. Az ötödik helyért a VERESEGYHÁZ csapata 10 pontot vert a pécsiekre, ám a hetedik helyezést sem adta ingyen az MTK2 csapata. Tóth fordított a végén, és 45/43 arányban győzelmet aratott a pécsi junior csapat, a 7. helyen befejezve a bajnokságot.
A női csapatverseny szintén 13 csapattal startolt. A PTE-PEAC csapatában Provender mellett Frei Adél, Miklós Fanni és Tombory Liza vívott. A csapat a nyolcba jutásért vereséget szenvedett a BVSC-től, majd a helyosztók során elverte a FLESS2 és a SZOMBATHELY csapatát, de a 9. helyet a VASAS2 csípte meg nagy előnnyel, így a PTE-PEAC a 10. helyen végzett.