Hírek

MEFOB 2014 és VI. Hiper Kupa

MEFOB – Debrecen
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság 2014 vívóversenyei idén is Debrecenben zajlottak. A PTE hallgatói több fegyvernemben is képviseltk városunk campusát.

Párbajtőr
Férfi párbajtőr egyéni versenyszámban 47 induló között a legjobb eredményt Hoffbauer Márk érte el 6. helyézésével. A csapatversenyen 11 egyetem csapata mérkőzött meg, ahol a PTE csapata – Hoffbauer Márk, Hesz Krisztián, Győrffy Kristóf, Mánfai Bence – ezüstérmet szerzett.
Női párbajtőr egyéni versenyszámban Antonovics Dóra 27 induló között végzett a 15. helyen.
A csapatversenyben három erős egyetemi csapat ellenében a PTE párbajtőrözői (Antonovics Dóra, Magyar Zsanett, Stáczer Nóra) nem jutottak előre, így a 4. helyezést érték el.

Tőr
A férfi tőrözők egyéni versenyében 24 induló állt pástra, köztük Hoffbauar Márk a nyolcba jutás során esett ki, a 13. helyen végzett.
Női tőrben az Antonovics Dóra, Magyar Zsanett, Stáczer Nóra alkotta csapat három csapat között a 3. helyen végzett.

Kard
Kard fegyvernemben a férfiak versenyében 27 induló között a PTE párbajtőrözője, Győrffy Kristóf értékes eredményt ért el, hiszen a 11. helyen végzett. A csapatok versenyében párbajtőrözők, és már nem aktív vívók tettek próbát hét csapat között: a Hoffbauar Márk, Győrffy Kristóf, Hesz Krisztián, Mánfai Bence alkotta csapat szép találatokat adott, de győzelmet nem értek el, így a 7. helyen végeztek.
A nők egyéni versenyében a pécsett kardozó Magyar Zsanett ezüstérmet szerzett a 23 indulót felvonultató versenyben. Ugyanitt Stáczer Nóra 18., Antonovics Dóra a 22. helyezést érték el. A három hölgy a csapatok között is megmérettette magát: hét csapat között a 4. helyezésig vívták magukat.

VI. Hiper Kupa  – Budapest

A Hiper SE különleges, integrált verseny rendezett. A felnőtt B kategóriás párbajtőr versenyen kerekesszékes vívók is elindulhattak, sőt, számukra ez válogatóverseny volt. Az integrált verseny azt jelenti, hogy ép és kerekesszékes vívók együtt, egy versenyben indulnak, így az ép vívók is kerekesszékbe ülve vívnak, ha éppen kerekesszékes a következő ellenfelük. Ez némileg átírja a vívásban amúgy is változékony papírformát, hiszen teljesen más technikát kíván meg. Miután Pécsett még nincs lehetőség  kerekesszékes vívásra, így Plazzeriano Gábor, a PTE-PEAC vívója első alkalommal vívott székben. A két csoportfordulóban nem került össze kerekesszékes ellenféllel, így hat győzelem négy veresény aránnyal 15-ként került a táblára, ahol azonban a nyolc közé jutásért a kerekesszékes párbajtőrözők egyik legjobbja, Juhász Tamás 15/7 arányban verte, így a 14. helyen végzett a 32 indulós versenyben.