Hírek

Berta Dani világbajnok a junior csapattal

A harmadik magyar aranyérmet a fantasztikus győzelmet arató férfi párbajtőrcsapat szerezte meg a plovdivi Kadét és Junior Vívó Világbajnokság junior férfi párbajtőr csapat versenyszámában.
A világbajnokság egyéni versenyében bronzérmet szerző Berta Dániel mellett a csapatot Bányai Zsombor, Cho Taeun Sándor és az egyéni versenyben ez alkalommal hazai ranglistás negyedik helyezése miatt nem induló Hamar Balázs alkották, aki remek tartaléknak bizonyult a csapatban.
Ez a csapat szerzett aranyérmet a februári, jeruzsálemi Junior Európa Bajnokságon is, mely verseny egyéni versenyszámában Bányai és Hamar is bronzérmet hoztak el.

A csúcson: Európa és a világ legjobb junior párbajtőrcsapata | Fotó: facebook.com/fie.org

Bulgáriában a Junior Világbajnokság férfi csapat versenyszámában 35 ország küldöttsége vett részt. A magyar csapat a verseny izgalmas találkozóit egy káprázatos döntővel tette még emlékzetesebbé. A jeruzsálemi EB-n a fiúk az elődöntőben verték a spanyol csapatot 45/26 arányban, a Világbajnokságon ők voltak az egyetlen európai csapat, akivel megküzdöttek, de még az EB eredményét is sikeresen felülmúlták, hiszen a VB-n csak 23 találatot kaptak a spanyoloktól.
Részletes eredmények:
Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:34 (Berta +7, Hamar +3, Bányai +1).
Negyeddöntő: Magyarország-Japán 45:37 (Hamar +8, Bányai +1, Berta -1).
Elődöntő: Magyarország-Korea 36:30 (Hamar +7, Bányai +3, Berta -4).
Döntő: Magyarország-Spanyolország 45:23 (Berta +9, Hamar +8, Bányai +5).
Végeredmény: 1. Magyarország, 2. Spanyolország, 3. Korea.

Büszke csapat, büszke mesterek | Fotó: facebook.com/fie.org

Berta Dániel: “Hát… Amilyen gyengére sikeredett a kezdés, olyan jó lett számomra a befejezés. Az elején valahogy nem éreztem a ritmust, de a döntőre sikerült összeszednem magam. Köszönhetően többek között Pálvölgyi Ágnes sportpszichológusnak, akivel napközben is beszéltem telefonon. Remek csapatunk van, és a Pbt. meg valamennyi mester mellett hadd köszönjem meg Bokrétás Csaba bácsinak is a speciális edzéstervét, ami a jelek szerint abszolút sikeres volt!”
/Idézve a Magyar Vívó Szövetség oldalán megjelent nyilatkozatok közül./

A magyar junior férfi párbajtőrcsapat tehát nem talált legyőzőre ebben az idényben, így ők jelenleg Európa és az egész világ legjobb együttese.

A megérdemelt öröm és boldogság | Fotó: facebook.com/fie.org

Köszönhető ez a kiváló csapatmunkának, és természetesen a srácok mestereinek is: Berta Dániel mestere Danka Sándor, Bányai Zsombor mestere Halla Péter, Cho Taeun Sándor mestere Budai István, Hamar Balázs mestere Andrásfi Tibor.
Óriási gratuláció mindenkinek, kiemelten a siker pécsi szereplőinek: Berta Dánielnek és edzőjének, Danka Sándornak!