Hírek

Világbajnoki bronzünnep másodjára is

Tóth Gergely hétvégi sikeres, VB bronzérmes szereplése után a plovdivi Kadét és Junior Vívó Világbajnokságon most eljött az ismétlés ideje, junior férfi párbajtőr versenyszámban reménységünk, Berta Dániel is végigmasírozott szinte a teljes mezőnyön, és bronzérmes teljesítményével megmutatta, hogy a PTE-PEAC PSN Zrt. vívójaként a világ élvonalába tartozik.

Fantasztikus felvétel: Dani és mestere egy emberként van jelen a versenyen | Fotó: facebook.com/fie.org

A legjobb 16 közé Dani, és a VASAS SC vívója, Bányai Zsombor jutottak . Berta a kazah Adaikint könnyedén győzte 15/5 arányban, míg Bányait sajnos a kínai Sun 15/13 arányban verte. Dani nagyon magabiztos vívással a francia Srecki ellen gyönyörű, 15/6 anyányú győzelmet ért el. Az esti fináléba egyedüli európaiként került be. A japán Yamadával kiélezett asszót vívtak, de végül a japán ellenfél nyert 15/13 arányban… aki meg is nyerte a világbajnokságot.

Berta Dániel VB bronzérmes | Fotó: facebook.com/fie.org

A versenyszámban összesen 175 induló állt pástra, Dani a csoportfordulóban 5 győzelem/1 vereség aránnyal végzett, s kezdte meg a táblán a küzdelmeket.

Tábla 128: Berta–Brems (DAN) 15/7
Tábla 64: Berta–Alfudari (KUW) 15/6
Tábla 32: Berta–Ma (KOR) 15/12
Tábla 16: Berta–Adaikin (KAZ) 15/5
Tábla 8:  Berta–Srecki (FRA) 15/6
Elődöntő: Berta–Yamada (JPN) 13/15

A világbajnokság férfi és női junior csapat versenyszámai is reménykeltőek, hiszen a magyar delegációk igen nagy esélyekkel indulnak, a női csapat tábla egyes pozícióból, de a férfi csapat is igen esélyes egy csillogó helyezésre.  Szorítsunk együtt 10–11-én a magyar junior csapatokért!