Hírek

A szakosztály köszöntötte bajnokait

A PTE-PEAC Vívószakosztálya ünnepélyes keretek között köszöntötte a plovdivi Junior és Kadét Világbajnokságról hazatérő világbajnoki éremszerzőket és mesterüket a múlt hét során a Református Gimnázium tornacsarnokában.
Mint arról korábban hírt adtunk, két pécsi vívó is rendkívül jól szerepelt, és bronzérmet szerzett a világversenyen: a kadét korcsoportban Tóth Gergely, a juniorok egyéni versenyében Berta Dániel, aki ráadásul a magyar csapat tagjaként világelső helyezést ért el a csapatversenyben.
A szakosztály edzőinek, sportolóinak, hozzátartozóik, valamint a sajtó és a meghívott vendégek jelenlétében meglepetés fogadó-ünnepség várta a rendkívüli teljesítményt nyújtó, méltán ünnepelt sporttársakat, Berta Dánielt és Tóth Gergelyt, valamint mesterüket Danka Sándort.

A díszkardok büszke tulajdonosai

Az ünnepségen Dr. Ács Pongrác a PTE-PEAC elnöke, és Vári Attila a PSN Zrt. vezérigazgatója is  köszöntötte a megjelenteket és méltatta az est főszereplőit, akiket jutalomképpen huszár- és díszkardokkal lepett meg a szakosztály.
A két világbajnoki éremszerző felkészüléséhez természetesen hozzájárult a vezetőedző munkája mellett a szakosztály többi edzőkollégája is, Farkas György, Bokrétás Csaba, és Kovács Dávid is. Az ünnepség megszervezésében pedig külön köszönet jár Bokrétás Csabának, ifj. Danka Sándor és Hesz Krisztián edzőkollégáknak, valamint Hoffbauer Márknak, szakosztályunk vezetőjének.
Az ünnepség jó alkalom volt arra is, hogy a Gaál Csaba vándorkupák új gazdára találjanak: 2013 legeredményesebb utánpótlás korosztályú leány versenyője Tombory Liza, a fiúknál pedig Berta Dániel – jogosan kapták meg a kupát.

A Pannon Televízió is jelen volt, az általuk készített összefoglaló a Pannon Krónika adásában megtekinthető.