Hírek

Újévi üdvözletünk

A pécsi vívás nem is tomálcsolhatná szebben 2014-re szóló jókívánságait, mint egy mozgalmas hétvége eredményeivel Pécsről, a fővárosból és Udinéből: az esztendő legelső hétvégéjén három jelentős esemény is pécsi vívók szereplésével alakult.

Junior Világkupa versenynek adott otthont az itáliai Udine, ahol 147 induló között állt pástra a legutóbb hazai ezüstérmes bajnok Berta Dániel. A csoportmérkőzéseket követően a rangsor 11. pozíciójáról kezdett Dani a táblán, előbb francia, majd olasz ellenfelét verve. A nyolcba jutásért honfitársát, Bányai Zsombort búcsúztatta, ahol “állandó riválisával”, Cho Taeun Sándorral vívott. Az elődöntőbe utóbbi került be, miután Dani szoros asszóban 14/13-as arányú vereséget szenvedett a versenyen végül ezüstérmet szerzett Cho Taeuntól. Dani ötödik helyezése szép eredmény, mely újabb 14 ponttal erősíti pozícióját – Dani jelenleg 8. a világranglistán.

A fővárosban Kadét OB zajlott, ahol a fiúk 80 fős mezőnyében Tóth Gergely 7; Kajli Ákos 37; Szekszárdi Balázs 47. lett. A srácok a csapatversenyben a 6. helyet szerezték meg. Dícséret illeti Balázst és Than Ádámot is, akik egy korcsoporttal fiatalabb vívó létükre is hozták tudásukat.
A leányok az egyéniben nem kerültek táblára, de csapatot Provender Roxána és Rohr Emma mellett két igen fiatal vívóval állítottak a pécsiek: a még gyermek korosztályban vívó Tombory Liza és Szárszói Eszter kiemelkedő vívásával végül a 11. helyen végeztek.

Mindeközben Pécsett “Vízkereszt, vagy vívni akartok?” jelszó alatt a IV. Pécsi Senior Vívó- és Öttusa Találkozó és Csapatverseny zajlott, mely a pécsi vívók immár hagyományos “vízkereszti” vívógálája. Az esemény közel 40 résztvevője közül 15-en öltöztek fehérbe, aktív és visszavonult vívók egyaránt, csakúgy ifjak, mint apák és nagypapák is. Öt csapatba rendeződve vívtak egy barátságos csapatversenyt tábla rendszerben, tehát minden csapat vívott egymással, miközben felidézték a pécsi vívóléthez kötődő közös emlékeiket. (fotóalbum)