Hírek

Országos Bajnokság ráadás

A résztvevők létszáma is alátámasztja, hogy a vívósportban milyen nagy igény van az élsport versenyei mellett az amatőr, szabadidős és felnőtt sportolók megmérettetéseire. A 2013. évi Szabadidős és Senior Országos Bajnokságon a PTE-PEAC PSN Zrt. vívói is részt vettek a karácsonyt megelőző hétvégén.
A férfi párbajtőrözők rendkívüli látszámmal, 75 vívóval kezdték a versenynapot. Benedek Dezső a csoportfordulót követően nem került fel a táblára, de a 60+-os kategóriában a nyolcadiknak járó érmet vehette át. Plazzeriano Gábor 18-ként került a táblára, ahol két találkozó győzelme után a nyolcba jutásért került össze a verseny későbbi győztesével, és 15/11 arányú vereséget szenvedett, így a 11. helyen végzett.
A Női párbajtőr versenyszámban 29-en álltak pástra. A vívósporthoz egy éve visszatért Póka Adriánné Bea mindkét csoportfordulóban türelmesen, jól vette az akadályokat, így tábla tizedikként sima asszóval került a 16-os táblára, ahol tapasztaltabb ellenfele bizonyult jobbnak, így a 12. helyezést szerezte meg. Helyezésével a 40+-os kategóriában Országos Bajnok.