Hírek

Kadét kard és párbajtőr körversenyek – Mödling, Pozsony

A kadét párbajtőr körverseny hétvégi, pozsonyi állomása Coupe Du Danube néven mindkét nap rendkívüli indulólétszámmal zajlott.
Szombaton a leányok versenyében 186 vívó kezdte meg a versenyt. A PTE-PEAC-PSN ZRt. sportolója, Provender Roxána a csoportfordulóban négy győzelmet, két vereséget gyűjtött, mely a ranglistán az 59. helyet jelentette. Roxi román ellenfelét verte a 64-be jutásért, ahol azonban dán ellenfele bizonyult jobbnak, így Provender az 51. helyezést érte el.
A fiúk vasárnapi versenyére 268(!!!) induló jelentkezett.  A pécsi Tóth Gergelyt a csoportkörben csak egy olasz ellenfél tudta legyőzni, így 12-ként kezdte meg a tábla küzdelmeit. Tóth egy honfitárs, egy brit és egy belga ellenfél legyőzésével került a legjobb 16-ba. Ha Gege ott nyer, igen izgalmasan alakult volna, hiszen akkor “szokásos” vetélytársával, Siklósi Gergellyel vívnak az elődöntőbe jutásért; azonban Gege lengyel ellenfelén később még Siklósi sem tudott kifogni. Tóth Gergely tehát az óriásverseny 12. helyén végzett, mely gyönyörű teljesítmény!

A mödlingi Kadét Női Kard Európai Körversenyen Ausztriában Kardos Kata három győzelemmel, három vereséggel került táblára a 61 fős mezőnyben. Hazai ellenfelétől sajnos kikapott, így a 42. helyen végzett.

A MOB és az MVSz által támogatott Sport XXI. Edzőtáborban az Olimpici versenysorozat pécsi résztvevői közül öten vettek részt Balatonfüreden. Szárszói Eszter, Tombory Liza, Szekszárdi Balázs, Kurucz Balázs és Merkl Levente ügyesen dolgoztak a hétvégén, mely remélhetőleg segítette őket a következő versenyre való felkészülésben.