Hírek Verseny eredmények

Vidéki sikerek, sikeres vidékiek

Egyesületünk életében nagyon fontos helye van a Vidékbajnokságnak, mind az utánpótlást, mind a felnőtt korosztályt illetően.

Szerencsére mondhatjuk, hogy Magyaroroszágon a vidéki bázisok nagyon értékes vívókat szolgáltatnak évről évre az utánpótlásba, illetve a válogatott keretekbe is.

Ezen okán egy Vidékbajnokság nagyon színvonalas verseny szokott lenni, idén sem volt ez másként. Érdekesség, minden évben erre a versenyre egyesületünk vezetőedzője is lecseréli mesterkabátját vívóplasztronra, és versenybe száll a vidéki mezőnnyel. Milyen jól tette idén, hiszen Hesz Krisztián érte el a legjobb eredményt Pécsről, akinek bronzérmet akasztottak a nyakába. Krisztián 5/1-es csoportkört követően a 13. helyről várta az egyenes kieséses szakaszt. Elsőnek bajai ellenfelénél, majd veresegyházi társánál bizonyult jobbnak. A 4-be kerülésért a szintén PEAC-os Kajli Ákos következett, akivel nagyon szoros mérkőzésen végül Krisztián jutott tovább, ám a döntőbe kerülés ezúttal nem jött össze, érdi ellenfelétől szenvedett vereséget.

A „pécsi fiúk” közül nem csak Krisztián dominált, hiszen a legjobb 8 között 50%-os jelenléti ráta mutatkozott, mivel 3. helyen Hesz Krisztián, 5. Rab Attila, 6. Kajli Ákos és 8. helyen Hardi Ádám végzett.

További helyezések:

12. Plazzeriano Gábor
18. Merkl Levente
25. Péntek Balázs
41. Lippai Tibor

A hölgyek versenyében szintén örülhettünk pécsi sikernek. A még junior korú Machlik Bori jelenleg egyetemi tanulmányait folytatja Szegeden, ám most már évek óta rendszeres résztvevője a versenynek. Idén a legjobb 8 közé bekerülve, 5. helyen végzett a versenyen.
6/0-ás tökéletes csoportkört követően 3. helyről vágott neki az egyenes kiesésnek, ahol két szolnoki versenytársát legyőzve jutott a legjobb 8 közé. A 4-be kerülés ezúttal nem sikerült, veresegyházi ellenfele bizonyult jobbnak.

A szombati napi eseményekhez tatozik még, hogy a férfi tőr versenyszámban elindult a PEAC-os Lippai Tibor is, és a 8. helyen zárta a versenyt.

Vasárnap a csapatversenyekről szólt. A pécsi csapat minden évben módosít egy picit az összeállításon, idén Hardi Ádám, Hesz Krisztián, Kajli Ákos és Merkl Levente kvartett lépett pástra. Nagyon szépen indult a verseny, magabiztos győzelmeket arattak, először Veresegyháza, majd Villa Complov csapatát győzték le, és jutottak be a fináléba. A döntőben a Danubius csapata várta őket, ahol az elején szoros, fej-fej mellett haladt a két csapat, ám nem sokkal a vége előtt elhúztak az érdiek, és sajnos nem tudta már a pécsi csapat behozni az 5 tusos hátrányt, így 45/40-re alulmaradtak. Persze szépen csillog az ezüstérem is, büszkék lehetünk a fiúkra.

Így a 2023-as Felnőtt Vidékbajnokság mérlege érmekben:

Ezüstérem: PTE-PEAC férfi párbajtőr csapata

Bronz: Hesz Krisztián

5. Rab Attila, Machlik Borbála

6. Kajli Ákos

8. Hardi Ádám

Gratulálunk minden egyéni versenyzőnknek és felkészítő edzőiknek, illetve a csapatnak! Jövőre visszatérünk.
Szép volt Pécs, szép volt PEAC!