Hírek Verseny eredmények

Bronzosan indul a szezon

Szeptember 23-24-i hétvégén a Kadett és Junior korosztály 3. válogató versenyével indult meg a 23-24-es vívóidény.

Szombati napon rendezték a kadett versenyszámokat, ahol 6 férfi és 4 női induló vágott neki a versenynek.

A hétvége meglepetése Szentpáli Dániel volt, aki Kadett 1-es korúként felállhatott a dobogó 3. fokára a 106 fős mezőnyben, és ezzel megszerezte a hétvége legjobb eredményét a PEAC számára.
Dani magabiztos csoportkör után (6 győzelem 0 vereség) szépen menetelt előre. Elsőnek szolnoki ellenfelénél bizonyult jobbnak, majd két BVSC-s versenytárs következett, aztán a legjobb 4 közé kerülésért Honvédos vívót győzött le. Danit csak a verseny későbbi győztes állította meg a döntőbe kerülésért.
A fiúk versenyében rég örülhettünk kadett dobogónak, kívánjuk, hogy az egész szezonon keresztül tartson ki ez a jó forma.

További eredmények:
26. Lippai Máté
34. Nagy-Tószegi Soma
42. Bagoly Benedek
51. Bótor Zerind
78. Bernhardt Áron

A lányok versenyében 5 pécsi állt pástra, közülük 4-en még csak serdülőként. A lányok közül a legjobb eredményt Lippai Diána érte el, aki a 36. helyen fejezte be a versenyt. Dia a csoportkörben 4 győzelmet és 2 vereséget gyűjtött, amivel a ranglista 27. helyéről várta a folytatást. A 64-be kerülésért nem kellett vívni, ám a 32-es tábla küzdelmeinél szolnoki ellenfele jobbnak bizonyult, így 36. helyen fejezte be a versenyt.

További eredmények:
41. Varga Judit
65. Papp Nikolett
67. Faragó Tamara
92. Gangel Lúcia

Vasárnap a junior korosztály versenyzői álltak pásthoz, mind a férfi mind a női versenyszámokban. A junior fiúknál a legjobb eredményt az előző napi bronzérmes Szentpáli Dániel érte el, aki nagyon szép győzelmeket aratva bejutott a legjobb 32 közé. Dani a csoport mérkőzések alatt 2 győzelmet és 4 vereséget gyűjtött, ami a 81.helyen kvalifikáta magát a táblára. Taktikus vívással legyőzte először DVE-s ellenfelét, majd a 17.helyen rangsorolt tatai versenyzőnél bizonyt jobbnak. A 16-ba kerülés nagyon izgalmas asszót hozott, hiszen Dani végig vezetett szlovák ellenfele ellen, ám a legvégén sikerült kiegyenlítenie, majd a 15. tust bevinnie. Ezzel Dani 15/14-es vereséget szenvedett, és a 32. helyen fejezte be élete első junior korosztályú versenyét.

További eredmények (induló létszám: 133 fő) :
50. Kószó Brúnó
71. Farkas Bulcsú
71. Lippai Máté
74. Nagy-Tószegi Soma
79. Nyári Koppány
93. Bótor Zerind

A junior nők versenyét 10 pécsi népesítette, közülük Jakobi Júliának, Doma Boglárkának és Imre Lucának sikerült a legjobb 32-be jutnia. Mindhárman 5-1-es csoportkör után magabiztos győzelemmel kerültek a legjobb 32 közé, ám a következő körben ellenfeleik jobbnak bizonyultak.

További eredmények (induló létszám: 104 fő ):
17. Jakobi Júlia
19. Doma Boglárka
21. Imre Luca
56. Machlik Míra
58. Lippai Diána
70. Odrobina Zsófia
77. Varga Judit
81. Gangel Lúcia
86. Faragó Tamara
98. Doma Zsófia

Gratulálunk minden versenyzőnknek és edzőiknek. Bízunk benne, hogy a következő versenyek alkalmával mindenki tud javítani, és további szép eredményekkel öregbítik a Pécsi Vívás történetét.