Hírek Verseny eredmények

Jakobi Júlia bronzérmes a hétvégi Magyar Kupán

A hétvégén rendezték meg a Magyar Kupa 2. fordulóját kadétt (U15-16) és junior (U20) korosztályban.

A kadett fiúknál 105 fős mezőny gyűlt össze, amiből a legjobb pécsi versenyző, a nagyjából 1 éve nálunk versenyző Koszó Brúnó lett, aki a 15. helyen végzett. 

A 32-be jutott Bagoly Benedek, aki ugyan még csak serdülő korú, de szépen helytállt a 2 évvel idősebbek között, végül 27. lett. Rajta kívül még Kosztor-Nemes Boldizsár és Lippai Máté jutott be a legjobb 32-be, ők a 28. és 30. helyen fejezték be a versenyt.

További eredmények: Kovácsfi-Till Áron 34., Bótor Zerind 70.,  Nyári Koppány 81. Összességében elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, 2-3 emberrel kiegészülve készülünk a januári Országos Bajnokságra.

A kadett lányoknál 112 fő mérte össze tudását, amelyből 6 pécsi lány állt pásthoz. A hétvége legjobb eredménye is itt született, ugyanis Jakobi Júlia, Bokrétás Csaba tanítványa bronzérmet szerzett, mellyel felállhatott a dobogóra.

A legjobb 32-be jutás Machlik Mírának sikerült, illetve a még újonc korú Varga Juditnak. Juditnak hajszálon múlott a 16 közé jutás, de így is nagyszerű eredmény a megszerzett 19. hely fiatal kora ellenére. Míra is összeszedetten vívott, végül 23. lett.

További eredmények: Doma Boglárka 42, Lippai Diána 45. , Faragó Tamara 72.  A lányok vívásával is elégedett lehetek, főként az értékes bronzérem miatt. Remélem az OB-ra egy szintén éredesélyes csapatot sikerül majd összeállítanunk.

Vasárnap a Juniorok (u20) következtek, ahol a fiúk versenyében sajnos kimagasló eredmény nem született. A legjobb 64-be jutás csak Koszó Brúnónak sikerült végül a 63. helyen zárt.

További eredmények: Lippai Máté 75., Reuter Ákos 81, Siker Mihály 82., Nyári Koppány 89., Kosztor-Nemes Boldizsár 92.

A lányok versenye picit jobban alakult, ugyanis két vívónk is bejutott a legjobb 32 közé,  Doma Boglárka 24., Imre Luca 26. helyen végzett.

További eredmények: Jakobi Júlia 35., Machlik Borbála 66, Odrobina Zsófia 68, Lippai Diána 79., Machlik Míra 95, Doma Zsófia 97.

Hesz Krisztián, vezetőedző:
Elégedett vagyok a hétvégén mutatott vívással, főleg hogy Brúnónak és Julcsinak is sikerült azt vívnia ami bennük van, mindketten ügyesek és összeszedettek volta. Gratulálok minden versenyzőnknek az eredményekhez, és edzőnknek a felkészítésért. Folytatjuk a munkát, hogy vívóink csúcsformában állhassak pástra két hónap múlva a korosztályos Országos Bajnokságon.

Hajrá PEAC!