Hírek Verseny eredmények

Elrajtolt a Mecsek Kupa

A Villa Complov SC vívószakosztályával közös szervezésben november 19-én indult útjára a Mecsek Kupa négyfordulós párbajtőr versenysorozat.

A verseny gyökerei 2017 őszére nyúlnak vissza, ekkor indította el a Komlói vívóklub az első, egész idényen át tartó házi bajnokságát, amely az évek során kibővült más klubok vívóival is. Ezen a versenysorozaton az évek során több pécsi vívó is elindult, és a két klub közötti szoros viszonyt kihasználva úgy gondoltuk, lépjünk egyet előre, és rendezzünk egy az “igazi versenyek” módjára lebonyolított viadalt, fémpástokkal, versenybíráskodással.

Ebből az ötletből született meg a Mecsek Kupa párbajtőr versenysorozat melynek első fordulóját most szombaton tartottuk meg Komlón. A verseny céljának azt fogalmaztuk meg, hogy tapasztalatlanabb vívóink is versenyrutint szerezzenek és ennek a rutinnak a birtokában tudjanak becsatlakozni a Magyar Vívószövetség által rendezett versenyekbe, versenysorozatokba. A korosztályi bontást is ennek megfelelően alakítottuk ki, így törpici, gyermek, serdülő és felnőtt kategóriában mérhették össze tudásukat a vívók.

A versenyen klubunkat összesen 35 pécsi vívó képviselte a különböző korosztályokban, minden induló értékes helyezésekkel, és még értékesebb tapasztalattal gazdagodott a sorozat első fordulójában.

Köszönjül szépen minden versenyzőnek és klubnak, hogy részvételükkel hozzájárultak a versenysorozat létrejöttéhez, köszönjük szépen valamennyi rendezőnek hogy segítették a lebonyolítást, és köszönjük szépen a támogatást fő szponzorunknak, az Allez-Fencing Hungary-nak.

Január 8. án találkozunk a 2. fordulón.


Hajtá Mecsek Kupa!

Pécsi eredmények részletezve:

Törpici fiú:
2. Szücs Ambrus

Törpici lány:
1. Takács Zita
3. Horváth Kata

Gyerkek fiú:
5. Dorn Bendegúz
7. Marczi Balabán
11. Tóth Tibor

Gyermek lány:
1. Megyeri Alíz
2. Boda Jázmin
5. Bagoly Adél
9. Fuchs Léna
10. Forás Anna
11. Ragoncs Kata

Serdülő fiú:
1. Szentpáli Dániel
2. Gömbös Zsombor
3. Bernhardt Áron

Serdülő női:
1. Varga Judit
2. Faragó Tamara
3. Lippai Diána
7. Bányai Anna
8. Farkas Laura
9. Gangel Lúcai
10. Sörös Eszter

Fenlőtt férfi:
2. Mátyás Pál
3. Kajli Ákos
6. Lippai Tibor
11. Kovácsfi-Till Áron
13. Lippai Máté
14. Rab Attila
18. Bótor Zerind
20. Nyári Koppány
21. Dr. Herke Csongor
24. Eklics Gábor

Felnőtt női:
1. Miklós Fanni
2. Varga Tímea
7. Dr. Herke-Fábos Katalin


Az alábbi linken a verseny jegyzőkönyvei elérhetőek.

További képek a versenyről.