Hírek Verseny eredmények

Kiválóan szerepeltek a PEAC vívói az utánpótlás korosztály Vidékbajnokságán!

3 arany, 4 ezüst, 4 bronzérem, valamint további 8 döntős helyezéssel zártak a pécsi vívók Szolnokon.

A gyermek, újonc, serdülő korosztályban Szolnokon rendeztek párbajtőr Vidékbajnokságot, melyen a PTE-PEAC vívói nagy létszámban vettek részt. A három napos viadal első napján a gyermek korosztály vívói léptek pástra, itt a korosztálynál még fiatalabb Marczi Balabán lépett pástra a fiúk mezőnyében és végül 25. helyen zárt. A lányok ezőnyében 8 pécsi is versenybe szállt nem is akármilyen eredménnyel, hiszen Varga Judit ezüstöt, Faragó Tamara bronzot, Papp Nikolett 7. helyet szerzett. A mezőnyben Megyeri Alíz 16., Nyári Boróka 18., Sörös Eszter 20., Bagoly Adél 24. helyen zárt. A lányok a csapatviadalon is elindultak, ráadásul két csapattal. A Faragó, Megyeri, Papp, Varga négyes ezüstöt nyert, míg a Nyári, Sörös, Bagoly trió az 5. helyet szerezte meg.

Nagyon ügyesen szerepeltek a gyermek lányok a vidékbajnokságon

A szombati napon az újoncoké volt a terep, a fiúk mezőnyében a nyolcas döntőbe 4 pécsi jutott be, melynek küzdelmei végén Szentpáli Dániel ezüst, Bagoly Benedek bronz, Nagy-Tószegi Soma 7., Bernhardt Áron 8. helyet szerzett. A Bagoly, Bernhardt, Nagy-Tószegi, Szentpáli négyes a csapatverseny nem talált legyőzőre, így ők lettek a korosztály vidékbajnokai. A lányok versenyszámában az egy korosztállyal fiatalabb Varga Judit bronzot, míg Lippai Diána 6. helyet
szerezett. A mezőnyben Papp Niki 18., Faragó Tamara 19., Farkas Laura 24., Bányai Anna 25. helyen végzett. A Lippai, Papp, Varga trió a csapatversenyt megnyerte, így ők is vidékbajnoki címet szereztek. A Faragó, Farkas, Bányai trió pedig 8. helyen zárt, értékes tapasztaltatokat szerezve.

A szombati napon mindkét újonc csapatunk erenyérmet szerzett.


Vasárnap is számos pécsi siker született a serdülők versenyében. A fiúk mezőnyében három döntős eredmény született, Lippai Máté ezüstöt, Bagoly Benedek 5., Bótor Zerind 8. helyet szerzett. A mezőnyben Kosztor-Nemes Boldizsár 9., Nagy Tószegi Soma 14., Szentpáli Dániel 16., Bernhardt Áron helyet ért el. A Bagoly, Bótor, Lippai, Kosztor-Nemes négyes magabiztosan hódította el a korosztály csapat vidékbajnoki címét, míg a Bernhardt, Nagy-Tószegi, szentpáli trió 5. helyen zárt. A lányok mezőnyében egyedüli pécsiként induló Lippai Diána bronzot nyert.

További képeink a versenyről