Hírek Verseny eredmények

Eredményes hétvégét zártak a PEAC vívói a békéscsabai utánpótlástornán.

Egy bronzérem, ötödik, hatodik és nyolcadik helyezés jutott a PTE-PEAC vívóinak az Olimpici GP viharsarki fordulójában. A három napos viadal első napján a gyermek lányoké volt a pást, Papp Nikolett egész napos
kiváló vívást produkálva 5. helyen zárt. Társai közül Varga Judit 16., Faragó Tamara 27., Bagoly Adél 32., Sörös Eszter 34., Megyeri Alíz 43., Nyári Boróka 44. helyen zárt.

Papp Niki az 5. helyen zárta a gyermek versenyt

A szombati napon az újonc korosztályban léptek pástra a fekete-fehér egyesület vívói, közülük Bagoly Benedek zárt a legelőkelőbb helyen, a 6. helyével. A fiúk versenyében Szentpáli Dániel 18., Nagy-Tószegi Soma 28. helyet szerezett a 94 fős (!) mezőnyben. A lányoknál Varga Judit szinte lemásolta előző napi teljesítményét gyengébb csoportkör után a táblán kiváló győzelmeket aratva a 15. helyre érkezett be. Csapattársai közül Lippai Diána 20., Faragó Tamara 47., Papp Niki 51., Farkas Laura 69., Bányai Anna 75. helyen zártak.

Bagoly Benedek és edzője Hesz-Antonovics Dóra

A vasárnapi nap a serdülőké volt a pást közülük Lippai testvérek remekeltek. Lippai Máté a fiúk 83 fős mezőnyében zárt bronzéremmel. A kiváló teljesítményhez a direkt táblán négy győztes aszót kellett megvívnia, és az elődöntőben is csak minimális különbséggel szenvedett verséget. Klubtársai közül Kosztor-Nemes Boldizsár 19., Bagoly Benedek 33., Szentpáli Dániel 48. helyen végzett. Máté húga az újonc korosztályú Dia komoly skalpokat begyűjtve jutott be a döntőbe, ahol végül 8. helyen zárt.

Egy bronzéremmel és egy 8. hellyel zárták a hétvégét a Lippai testvérek

Az elmúlt héten elmaradt a beszámoló a komlói szabadidős versenyről, amelyen a fiúk mezőnyében Plazzeriano Gábor 8., míg a lányok versenyszámában Jakobi Júlia 2., Miklós Fani 5., Machlik Borbála 8. helyen zárt.