Hírek Verseny eredmények

Egy arany, egy bronz és egy további döntős helyezés. Kiválón szerepeltek a PTE-PEAC párbajtőrvívói a budapesti körversenyen.

Jakobi Júlia csapataranyat, Farkas Bulcsú egyéni bronzérmet, míg Herke Réka igen értékes 8. helyet gyűjtött be a kadet korcsoport fővárosi Európai Körversenyén.

20 hónap után kerülhetett sor újra 15-16 éves korosztály nemzetközi viadalára, melyre a Magyar Vívó Szövetség szervezésében Budapesten került sor. Az előző hazai válogatók alapján a versenyre 5 pécsi
leányzó és 8 fiú párbajtőröző kvalifikálta magát.
A szombati napon a férfiak egyéni és a lányok csapatversenyét rendezték meg. Jakobi Júlia az elmúlt hétvége két döntős eredményének köszönhetően a válogatott tagjaként lépett pástra, csapattársaival (Wimmer Dorina, Pátri Maja, Gachályi Gréta) veretlenül nyerték meg a viadalt, legyőzve többek között az észt, ukrán, olasz csapatokat. Bokrétás Csaba tanítványa rögtön az első válogatott fellépésén aranyat tudott szerezni.

Aranyérmes lány csapat: Wimmer, Jakobi, Pátri, Gachályi. Fotó: pecsivivas.hu


A fiúk egyéni versenyén legjobb magyarként Farkas Bulcsú harmadik helyen zárt, mely minden előzetes várakozást felülmúlt. Hesz Krisztián tanítványa a gyengébb csoportkör után az egyenes kieséses szakaszban két olasz, két magyar és egy ukrán ellenfelét múlta felül, míg az elődöntőben brit ellenfele állította meg. Bulcsú ezzel az eredményével a hazai ranglista első helyére lépett elő.

Bulcsú a dobogó harmadik fokán. Fotó: pecsivivas.hu

A szombati napon a többi pécsi fiú a következő helyeken zárt a 150 fős mezőnyben: 73. Koszó Dalle-Molle Brúnó, 88. Nyári Koppány, 104. Kovácsfi-Till Áron, 107. Lippai Máté, 126. Gyenis Máté, 133. Kosztor-Nemes Boldizsár, Reuter Ákos.

A vasárnapi nap is remek pécsi sikereket tartogatott, hiszen Herke Réka 8. helyen zárt, míg az elmúlt hetekben remeklő Jakobi Júlia 15. helyen zárt.
Réka, aki szintén Bokrétás Csaba tanítványa szinte teljesen lemásolta Bulcsú szombati teljesítményét, hiszen gyengébb selejtezős eredmény után a táblán szinte szárnyalt, magyar, román, ukrán, észt ellenfelét magabiztosan győzte le, majd a négy közé jutásért szoros küzdelemben maradt alul honfitársával Fábián Kamillával szemben. Réka 8. helyezésével a hazai ranglista 2. helyére ugrott fel.

Herke Réka (háttal) a négy közé jutásért vív. Fotó: pecsivivas.hu

Szintén szépen menetelt a versenyen Jakobi Julcsi is, aki ezúttal nem jutott a nyolc közé, de 15. helyével így a hazai ranglista 3. helyén áll.
A többi pécsi lány is szépen helytállt Doma Boglárka 45., Imre Luca 110., Machlik Mira 131. helyen végzett a 162 fős mezőnyben.


Vasárnap Farkas Bulcsú és Gyenis Máté ismét pástra léptek, ezúttal a 4. számú magyar csapat tagjaként, mellyel a 10. helyen zártak a 19. fős mezőnyben.