Hírek Verseny eredmények

Jakobi Júlia főszerepben, két döntő az első hazai utánpótlás válogatóról

Budapesten a Gerevich Aladár Sportcsarnokban mérték össze tudásukat a kadet és junior korú párbajtőrözők az évad első válogatóversenyén, melyen a pécsiek részéről Jakobi Júlia vállalta magára a főszerepet.

A PTE-PEAC párbajtőrözői augusztus első hetében kezdték meg a felkészülést a 2021/22-es verseny idényre, melynek első válogatóversenyén rögtön két döntős helyezést értek el. A hétvége első napján a kadet fiúk és lányok léptek pástra, a viadalon veretlen csoportkört követően Jakobi Julcsi az ötödik helyen végzett a 95 fős mezőnyben, melyben Imre Luca 10., Herke Réka 17. ,Machlik Mira 47. helyen zárt.

Julcsi 5. helyen zárt a kadet lányok versenyében. (Fotó: Pécsivívás)

A kadet versenyben a fiúknak sem sokon múlt a nyolcas döntő. Végül Farkas Bulcsú a 11., míg Gyenis Máté a 14. helyen zárt. A többi pécsi fiú közül főtáblára jutott Reuter Ákos, Kovácsfi-Till Áron, Kosztor-Nemes Boldizsár, Lippai Máté, Koszó-Dalle Molle Brónó és Nyári Koppány.

A vasárnapi versenynapon 100 fölötti induló között zárt ismét döntős helyen Jakobi Júlia, a juniorok között szerzett 8. hely egyben azt jelenti, hogy Julcsi a 3. helyen áll a saját korcsoportja ranglistáján. A lányok viadalán Doma Boglárka 27., Miklós Fanni 33., Imre Luca 55., Machlik Míra 52. helyen zárt.

A fiúk közül ezúttal is Farkas Bulcsú volt a legjobb a 128 fős mezőnyben elért 50. helyével.

A hétvége eredményeképpen  az október első hétvégéjén sorra kerülő budapesti kadet Európa Kupa versenyen 5 lány és 8 fiú képviselheti a pécsi színeket.