Hírek

Kényszerszünet

Tisztelt Szülők! Kedves Vívók!

Az elkövetkező két hétben a PTE-PEAC Vívószakosztálya nem tart edzéseket.

A szakosztály vezetése a kormány által bevezetett veszélyhelyzetre való tekintettel megvizsgálta, hogy milyen intézkedésekkel tud hozzájárulni a megelőzéshez.

A szakosztályvezetés az edzőkkel egyetértésben úgy határozott, hogy 2020. március 13-a és 2020. március 27-e között – további intézkedésig – szünetelteti az edzéseket mindkét helyszínén.

Bizonytalanságban élünk a vírusjárvány miatt, s nagy eséllyel nem csak két hétig. Drámai, de világszerte megszűntek a sporthírek – betiltották a sporteseményeket, és a klubokban szünetelnek az edzések, hiszen a kórterjedés megakadályozásáért a legjobb amit tehetünk, hogy kerüljük a közösségeket, és otthon maradunk a legszűkebb családi körben.

De a sport és a mozgás továbbra is esszenciális:
A testmozgás remek frissítőszünet a tanulások között, erősíti az immunrendszert, segíti az agyműködést.. szóval még az eddiginél is nagyobb szükség van rá!

Emellett az is áldásos, ha szakosztályunk sportolói továbbra is vívónak, s a közösség tagjának érzik magukat.

A szakosztály edzői dolgoznak azon, hogy jobb híján online segíthessék az otthoni testmozgást, edzést az elkövetkező időben.

Tudjuk, hogy a tanulás otthonra-szervezése is épp elég plusz teher gyerekeknek, szülőknek egyaránt, mégis arra kérünk mindenkit, hogy ahány vívóedzésre járt, legalább annyiszor másfél–két órában foglalkozzon testmozgással.

Az online edzés úgy éri el célját, ha bejegyzéseink minden tagunkhoz elérnek. Így kérjük, ha tudtok olyan klubtársról, aki még nem követi FB-oldalunkat, vagy nem tagja a szakosztály zárt csoportjának, írjatok nekik, hívjátok, hogy csatlakozzon.

Addig pedig… amíg szabad kimenni, fussatok legalább heti hármat. A kisebbek vegyék rá anyut, aput, testvért, hogy kísérjék el őket.. otthon pedig az edzéseken végzett gyakorlatok alapján erősítsetek, lábmunkázzatok, nyújtsatok.
Hamarosan jelentkezünk!