Hírek

Szilveszteri dupla 6

44. Szilveszter Kupa – Budapest Bajnokság, 2019
Budapest, FTC Népligeti Sportcsarnok, 2019. december 31.

Ha egy hazai “kisverseny” nem hétvégére esik, akkor az nagy eséllyel az esztendő utolsó napján tartott Szilveszter Kupa, amely az amatőr versenyzők hagyományos fővárosi megmérettetése. Ezúttal a férfi és női felnőtt mezőny versenyében is pécsi szerezte meg a hatodik helyezést.

Imre Luca a 35 fős mezőnyben brillírozott: hibátlan, 5/0 győzelem/vereség arányú csoportforduló után 15/3 (Fekete, Belvárosi VSE), majd 15/8 (Dombóvári, AMA-TŐR VE) arányú győzelmeket szerzett a táblán, és csak az elődöntőbe jutásért kapott ki 13/15-re (Réti, DANUBIUS RSC), így a hatodik helyen végzett. Póka Bea a csoportban 3/3-at vívott, majd a táblán Herczeg (GYAVSE) ellen nyert 15/10-re, ám a nyolcba jutásért a későbbi győztes, Zs. Tóth (BVSC) jobb volt nála (8/15), így Bea a 11. helyen zárta az év utolsó versenyét.

Jobbról a hatodik: Imre Luca serdülőként a Szilveszter Kupa felnőtt mezőnyében – Remek évzárás! | Fotó: pecsivivas.hu / Óbert N.

.

A férfiak népesebb mezőnyben küzdhettek, a 72 induló között két pécsi vívott, a rangidős Benedek Dezső, valamint Plazzeriano Gábor. A csoportfordulóban Benedek egy győzelemmel zárt, s a táblán kikapott a 64-be kerülésért (15/13, Vadász, OSC), így a 66. helyen végzett.
Plazzeriano a hatodik helyezést érte el Lucához hasonlóan, miután a csoportban nyerte mind az öt asszóját, a táblán pedig 15/8 (Vadász, OSC), 15/7 (Farkas-Németh, VASAS) 15/14 (Demeter, ALBA VOLÁN SE) arányú győzelmekkel került a legjobb nyolc közé. Ott Nagy (DANUBIUS RSC) állította meg (8/15) az elődöntőbe jutásért.

Balról a hatodik Plazzeriano – hogy két érmes helyezéssel zárja az esztendőt a PEAC | Fotó: pecsivivas.hu / Óbert N.

.

Első edzések és elmaradó edzések
Az első edzések mindkét tagozaton az iskolakezdés hetében várják a vívókat: a Belvárosi Általános Iskola tornaterme – Gaál Csaba Vívóteremben január 6-án, hétfőn; a Református Gimnázium tornacsarnokában január 7-én, kedden.
Utóbbi helyszínen iskolai rendezvény miatt elmarad két pénteki edzés:
január 10-én és 17-én.

.

Rajtengedélyek
A versenyzéshez szükséges sportszövetségi rajtengedélyek naptári évre szólnak, így minden versenyzőé lejárt az év végével, és szükséges azt megváltani a következő évre.
Kérjük, hogy az engedélyek díjait az 2020 első edzéshetén fizessék be versenyzőink a következők szerint:
kadét, junior, felnőtt: 8000 Ft
gyermek, újonc, serdülő: 5000 Ft
törpici: 3000 Ft
szabadidős: 4000 Ft

.

Diákolimpia és zsűriképzés
Hamarosan lehetőség nyílik versenybírói vizsgát tenni a PTE-PEAC vívóinak: a szakosztály rendezi meg a regionális diákolimpiát február 1–2-án a Nagy Lajos Gimnázium tornacsarnokában.
A verseny előtti pénteken, január 31-én az Olimpici versenyek főbírója, Lasztovicza Máté tart elméleti képzést, amelyen a részvétel minden olyan versenyzőnek KÖTELEZŐ, aki kiváltja a rajtengedélyt 2020-ra. Gyakorlati vizsga a verseny két napján, így kérjük, azt a péntek estét és a hétvégét foglaljátok erre az eseményre. További információ később.

Boldog új évet, sok sikert 2020-ban is! Hajrá PEAC!